Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Kerékpárút Kakasszék és Orosháza között

Hódmezővásárhely, Kakasszék - Júniusra elkészül a Kakasszék és Orosháza közötti kerékpárút, összekapcsolva ezzel Békés és Csongrád megyét.
Az út teljes hossza 3525 méter, amelyből az előbbi megyét érintő szakasz 1675, az utóbbit érintő pedig 1850 méter. A 316 millió forintos uniós forrásból megvalósuló létesítmény forgalombiztonsági szempontból is kiemelten fontos, a 47-es főúton és vonatsíneken vezet át.

A kerékpárút története 2010 szeptemberében kezdődött, ekkor nyújtották be a pályázatot, de egyeztetésekkel, a közbeszerzési eljárással alaposan elhúzódott az idő. A végleges támogatói döntés a kiviteli tervek ismeretében 2011 júniusában született meg, a támogatási szerződés 2012. január 10-én lépett hatályba, míg a kivitelezővel a szerződést idén január elején írta alá a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás (HTKT). Az előkészítő munkákhoz 2012 végén kezdtek hozzá a tervezett nyomvonal kitakarításával, a terület lőszermentesítésével, régészeti feltárásokkal – utóbbit már idén januárban végezték. Az út építéséhez az időjárás függvényében kezdhetnek hozzá a szakemberek.

– Mivel a két megyéből oda-vissza nagy a kerékpáros forgalom, és egészségügyi intézményt köt össze Békéssel, ennek is nagyon örülünk – mondta Szél István, a Kakasszéktől nem messze fekvő Székkutas polgármestere, a HTKT elnöke. – De mi igazából arra várunk, hogy Vásárhely, Székkutas és Kakasszék között is megvalósuljon a 47-es főút rekonstrukciójával a kerékpárút építése, amely várhatóan 2014-ben startol. Azon túl, hogy Vásárhelytől Orosházáig lehetne bringázni, az is fontos szempont, hogy a kutasiak közül többen biztonságosabb körülmények között tehetnék meg az utat a lakóhelyüktől a munkahelyükig, a Kakasszéki Mozgásszervi Rehabilitációs Centrumig – mondta Székkutas első embere.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. február 22. 19:25
    „A Bónumtól vagy a Szőlő körúttól indul?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Verdi-év nyitánya Hódmezővásárhelyen

„Viva Verdi!" kiáltással köszöntötték tegnap a diákok a 200 éve született olasz zeneszerzőt, Giuseppe Verdit. Tovább olvasom