Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Keresztet állítanak az elhunytaknak

Tavaly október óta áll üresen az a hatalmas, kőkockákból rakott gúla a vásárhelyi népkerti állomás előtt, amely a 47-es főúton, a Szeged és Vásárhely közötti közúti balesetben elhunytak emlékére emelt keresztet tartja majd. A Lelkek Emlékét július 22-én avatják fel.
Halálszakasz – sokan csak így emlegetik a 47-es főút Szeged és Vásárhely közti azon szakaszát, amelyet még nem négysávúsítottak. Ez a rész mindössze négy és fél kilométer hosszú, de az erre közlekedők évek óta várják a kiszélesítését.

A rendőrségi adatok szerint az öreg-kishomoki leágazónál, vagyis ott, ahol Vásárhely felől érkezve beszűkül az út, az elmúlt öt esztendőben négy halálos baleset történt. Ezeken kívül huszonöten súlyosan, huszonhárman könnyebben sérültek, valamint több százra tehető azon karambolok száma, amelyek szerencsére csak anyagi kárral jártak.

Tóthné Kecskeméti Katalin vásárhelyi önkormányzati képviselő ezért azt javasolta, állítsanak emléket a főúton közúti balesetben elhunytak emlékére. Ezt a közgyűlés még tavaly el is fogadta. Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművészt meg is bízták az emlékhely elkészítésével.

Tavaly októberben meg is építették a népkerti állomás előtt azt a hatalmas, kőkockákból álló gúlát, amelyre az emlékmű kerül. Ez a halom azóta is üresen áll, nincs rajta semmi.

A Lelkek Emléke névre keresztelt, mintegy három méter magas, arany-ezüst samottkeresztet – az önkormányzat tájékoztatása szerint – jövő vasárnap, vagyis július 22-én avatják fel ünnepélyes keretek között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvilágították a Kapcsolat Központot

A szakértő mindent rendben talált, annyi megjegyzése volt, hogy ha az egymás feladatát jól ismerő… Tovább olvasom