Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Kereszttűzben a Zsótér család

Politikai támadásként értékeli Mindszent függetlenként megválasztott polgármestere, hogy nyílt levélben iparszerű gyerekneveléssel vádolja őt és feleségét Kovácsné Danicska Tünde. A házaspár összesen tizenegy gyermekről gondoskodik – nyolcan közülük állami gondozottak. Kovácsné azt mondja, csupán magánvéleményét írta le, a Fidesz helyi szervezete pedig elhatárolódott az esettől.
Zsótér István feleségével és két saját gyermekükkel, Zsomborral és Zsófival. A családot nem szabad belekeverni a kampányba – mondja a házaspár. Archív fotó: Tésik Attila
Illetlen, hogy egy zeneiskola növendékeinek hangversenyéről a saját gyermekük fellépése után feláll, s családjával együtt elvonul a mindszenti polgármester, Zsótér István – véli Kovácsné Danicska Tünde, aki a Mindszenti Riportban nyílt levélben fogalmazta meg kritikáját. A történet azonban ezzel még korántsem ért véget. A levél megjelenését ugyanis egy szópárbaj követte. Vagy legalábbis – Kovácsné elmondása szerint – egy vehemens utcai véleménynyilvánítás, amellyel a polgármester felesége, Zsótérné Kerdivári Katalin illette a Kovács családot. Ami egy újabb nyílt levelet szült, miután Danicska Tünde úgy érezte: meg kell védenie magát.

Elszabadultak az indulatok

Ez azonban nemhogy megnyugtatta volna a kedélyeket, inkább tovább fokozta az indulatokat. Kovácsné ugyanis megjegyezte: ő azok közé a nagycsaládosok közé tartozik, akik saját, vér szerinti gyermeket nevelnek, s nem iparszerűen, pénzért állami gondozottakat, fényes dajkai segédlettel. Utalt a polgármester feleségének nevelőszülői foglalkozására, no meg arra, hogy náluk is több gyermek van – hármat nevelnek –, mégsem távozik el idő előtt egy-egy rendezvényről, pedig ő nem a város vezetője.

Ezt csak szívből lehet csinálni


– Nem a nagycsaládosokat, s nem is a nevelőszülőket akartam ezzel a megjegyzéssel bántani. Tudom, hogy az állami gondozottaknak sokkal jobb családban felnőni, ugyanakkor a polgármesternek elvárható kötelezettségei is vannak – jelentette ki Kovácsné, aki nem gondolta, hogy véleménye ekkora vihart kavar.

– Előfordult, hogy egy-egy rendezvényről idő előtt távoztunk, de annak megvolt az oka – állapította meg ugyanakkor Kerdivári Katalin. A Zsótér család jelenleg 11 gyermeket nevel, köztük három saját csemetét és nyolc állami gondozottat. – Volt, hogy azért kellett hazamennünk, mert az egyik bepisilt, a másik bekakilt, a harmadik pedig lázasan feküdt otthon. De úgy vélem, ez nem indok arra, hogy támadják a családunkat. Ezt csak szívből lehet csinálni, s nem pénzért, hiszen a havi fizetésem nevelőszülőként 70 ezer forint – mondta. A fényes dajkai kíséretről pedig annyit jegyzett meg: egy nyugdíjas óvónő segíti a munkáját. Zsótérné mindezt politikai támadásnak minősítette, s szerinte ez már az őszi választásokról szól. – Szó sincs semmiféle politikáról vagy kampányról – állítja ugyanakkor Kovácsné, aki azt mondja: magánemberként írta a nyílt leveleket.

Kampányba kevert család?

Kampányt gyanít viszont az ügy mögött a függetlenként megválasztott polgármester is. Elmondta: a Mindszenti Riport egy Fidesz közelinek mondható kiadvány, sőt Kovácsné a párt helyi szervezetének lapjába is ír, legalábbis az impresszum szerint. A családot viszont nem szabad belekeverni a kampányba, s nem is hagyja, hogy gyalázzák a sajátját – hangsúlyozta Zsótér István. Hozzátette: elképesztőnek és minősíthetetlennek tartja a nevelőszülők munkáját érintő megjegyzést. Bár lezártnak tekinti az ügyet, de ha hasonló eset előfordul, akkor jogi úton vesz elégtételt, nyilatkozta lapunknak.


Nem fideszes álláspont

A mindszenti fideszesek elhatárolódnak Kovácsné észrevételeitől. Hevesi Tamás, a párt helyi szervezetének elnöke közleményben tudtatta, hogy a nyílt levél nem a kisvárosi fdeszesek álláspontja, hanem egy családját példaértékűen nevelő, többgyermekes családanya magánvéleménye. Ugyanakkor az őszi választásokra egy etikai kódex létrehozását javasolják, melyben minden jelöltnek vállalnia kellene, hogy a család lejáratása nem lehet a kampány része. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs nyilvános illemhely a vasútállomáson

Több mint egy éve bezárták a lepusztult állapotban lévő nyilvános illemhelyet a vásárhelyi… Tovább olvasom