Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Kérik, mondjanak le a pénzükről a mindszenti képviselők

Mindszent - Még decemberben arra kérték a mindszenti képviselőket: a település gazdasági helyzetére tekintettel mondjanak le ki nem fizetett tiszteletdíjukról és elmaradt juttatásukról.
A képviselők többsége azonban érvényesíteni akarja pénzügyi követelését. Ez több mint 11 millió forint. A település jelenleg közel 200 milliós költségvetési hiánnyal küzd, napi működésbeli nehézségeket, káoszt hagytak a jelenlegi vezetőkre a korábbi városatyák – hangsúlyozta tegnapi sajtótájékoztatóján Kőhalmi Istvánné alpolgármester. A jelenlegi képviselő-testületet lemondott a tiszteletdíjról, önzetlenül dolgozik Mindszentért.

Lázár Jánosországgyűlési képviselő közleményében azt írta: „Arra kérem őket, mondjanak le ki nem fizetett tiszteletdíjukról és minden egyéb elmaradt juttatásukról, ezzel is segítve a települést, amelynek szolgálatára korábban felesküdtek". Lázár azt is megemlítette, olyan önkormányzatot hagytak maguk után, amely jelentős működési nehézségekkel, komoly adóssággal küzd, és a Csongrád Megyei Főügyészség jelenleg is különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. altamir 2011. január 19. 10:10
  „Talán először a volt képviselők büntetőjogi felelősségre vonását kellene kezdeményezni. Ha megállapítást nyer a felelősségük(homok,szemét) és egyéb ügyekben, akkor kérni kell a teljes anyagi kártérítést és a büntetőjogi felelősségre vonást. Addig viszont egy fillért sem fizetni nekik.Kíváncsi vagyok az új polgármester kezdeményezte e már a tavaly decemberben beígért vizsgálatot. Ha igen miért nem tájékoztatja a mindszentieket annak állásáról.Vagy "holló a hollónak"!?”
 • 40. ziza1 2011. január 14. 15:15
  „Sehol sem tart az ügy, azaz ugyan olyan helyzetben van, mint a kormányunk elszámoltatása Gyurcsány-Bajnai stb. ügyben, azaz ez egy újabb választási ígéret volt, mint a sok-sok milla Mindszentnek. Állítólag meg van a jó ember, aki ideszállíttatta a szemetet, de már eljárás folyik ellene más ügyben - talán Kecskeméten? - és gondolom ezért már Mindszent nem is hajlandó tovább lépni. Na igen! Hogy ez most csak parasztvakítás, - hogy ne bolygassuk tovább a dolgokat - vagy igazság nem lehet tudni, ugyanis ilyen a jelenlegi önkormányzatnak a kommunikációja a lakosság irányába. Gondolom azt csak mondani merték, mert le nem írták sehova sem, ha csak a Mindszenti Hírek le nem hozta. Nem tudom, mert azt én nem szoktam olvasni, miután több számot feleslegesen megvéve - rájöttem, semmi köze Mindszenthez. Hát egyelőre ennyi infóm van!”
 • 39. Holló 2011. január 11. 22:45
  „Na tessék ez egyértelmű válasz köszönöm magam is így tudtam a dolgok egy részét.
  De a kérdés hol tart a feljelentés ezen ügyben? És a szemét ügyben?”
 • 38. ziza1 2011. január 11. 13:33
  „Holló! Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű. A tanulmányt dr. Zsótér javaslatára készült, de a t. testület elutasította. Utána kezdték (alpolgármester és harcostársai) csürni-csavarni a dolgot, amelynek tudjuk mi lett a vége. És hát akkor innen kellene elindulni.
  Mota! Hevesi Tamásnak tudnia kell a válaszokat a kérdésedre (ki és miért írta alá, ki szállította a szemetet stb.)”
 • 37. Holló 2011. január 11. 07:26
  „ziza1

  köszönöm válaszod!
  De látom te is csak két emberen akarod elverni a port! Abban igazad van mindkettő kulcs személy az ügyben de nem csak az ő felelősségük. Vannak még ott nevek mind a szemét mind a homok ügyben!”
 • 36. ziza1 2011. január 10. 14:36
  „Katt. az archívumra, beírni a keresőbe, hogy Mindszent és menten kiadja az összes mindszenttel kapcsolatos cikket. Ott vissza lehet keresni, az akkor megjelent cikkeket. Érdekes dolgok és ígéretek vannak benne. Holló! Ott sok kérdésedre, kronológiai sorrendben megkaphatod a választ.
  Nem lenne ördögtől való dolog most a volt jegyzőt, Hevesi Tamást fülön fogni a választások előtti ígéreteivel kapcsolatban. A szórólapjain nagyon tudta írni, hogy mi-mindenre fényt derít, mint mindennek a tudója. Most, hogy nem polgármesternek, de képviselőnek megválasztotta Mindszent lakossága, úgy érzem ugyanolyan kötelessége lenne a tájékoztatás és a szabálytalanságok felfedése, mintha pm. lenne.
  Vagy ez is csak - mint oly sok más - csak választási fogás volt jegyző úr?
  Egyébként, hogy megosszam veletek az információimat: készült még Zsótér István idejében egy tanulmány, a strand rendbetételére, mely akkor 2-2,5 mill. forint lett volna. Nem kellett, mert drága volt. Most számoljátok a 1,4 mill. ft bírságot + 3,2 mill. forintért raktár rendebe + tönkrement a lakosok által finanszírozott út + eltűnt a sok homok. Ez aztán a gazdaságosság, mennyi tisztelet díj is jár és kinek!?”
 • 35. Holló 2011. január 10. 13:06
  „nergal

  A tények makacs dolgok ebben igazad van de néha a tények nem a valós igazságot takarják szerintem ezzel te is tisztában vagy.
  Mint mondtam le írtad az általad fontosnak és bizonyítónak tartott véleményt de sajna a kérdésemre nem tartalmazza a választ nem zárok ki tényeket de egy igazságot több oldalról is vizsgálni kell mert bármennyire is furcsa neked ahogy egy tanárom mondta mindenkinek más más az igazság érzete ugyan arról a dologról és a tények sem mindig tükrözik vissza azt. Te nem veszed figyelembe a másik oldal adatait tehát akkor a te igazságod is csak a te szemszögedből igaz. Akkor hol is itt az igazság? Mint ennek is az éremnek is két oldala van. Ki miért felelős az az adataid alapján csak egy ember nyakába varható szerintem meg nem. De ez is csak egy szubjektív ember eltorzult értékítélete lehet.”
 • 34. nergal 2011. január 10. 11:36
  „Hollo, a válasz 42.
  Tudod Douglas Adams-nek egy könyvében teljesen igaza volt... itt egyre több a válasz, és arra kell rájönni hogy nincs meg a kérdés.. a "homok ügy" pontosan olyan számodra mint a fentebb említett író egy könyvében ahol is a választ az élet a világmindenségre és mindenre vár, de ez nem konkrét kérdés... én tényeket írtam le, és nem tudom nem észrevenni szubjektív befolyásoltságod az ügyben, ami tényeket hajlandó kizárni emiatt, ne tedd ha tényleg a végső kérdést keresed!

  mota, látom benned is sok a kérdés. Alapvetően érzelmi alapon szoktam dönteni, de ha komoly dologba kezdek akkor úrrá lesz rajtam az iskolában belénk vert racionális analitikus nézet, ahol is minden tény fontos, de csupán ezek alkothatják a mozaikot, máskülönben torz képet kapunk a kirakósunkba.
  A gond az a világgal, hogy aki igazán nagy csibészséget akar csinálni tudja, hogy kiket kell bevonni az ügybe hogy az vagy későn vagy soha ne kerülhessenek ki, hogy a közvélemény már csak a végkifejletet láthass. Amellett a lakosság bármilyen lokális vagy országos ügyről legyen szó erősen megszűrve kapja az információkat, és ezek bizony nem elegendőek semmire se, a vélemény hiányos adatokból pedig csak pletyka.
  Ha tippelnem kéne, ami csak találgatás kategória, azt mondanám, simán tudott úgy Zs. I. mint a képviselők, hisz egész mindszent ettől volt zajos, és ismerhetjük városunkat a hírek igen gyorsan terjednek így ez kizárt hogy valaki ne tudta volna.
  A civilekről pedig csak annyit, hogy kissé túl értékeljük őket, mert ma civilnek lenni trendi, és sok egyesület bizony csak az intézményesség kedvéért él, és a hatalom vélt birtoklásáért vannak. Magyarországon ez addig így is marad, amíg az emberek el nem kezdenek jobban keresni, és végre az életért élni addig nem lesz tenni akarás csak magukért... Hatalom a szó ha tett követi és nem újabb szavak tengere...”
 • 33. mota 2011. január 10. 08:26
  „Ki a felelős? Szerintem, aki aláírta a szerződést-mivel nem volt erre felhatalmazása- jogtalanul !!! Itt meg kell jegyezni, hogy amikor egy év múlva!!! a testület megadta a hozzájárulását, szerintem, felvállalta a felelősséget is !
  Találgatás ? Tényleg az ,de az élettapasztalatom mondatja ezt velem,az élet megtanította velem , mindig nézni kell,mi van a dolgok mögött.
  Ha erdő volt, miért írta alá az alpolgmester, vagy miért nem szólt bele a jegyző ?? Vagy miért nem néztek utána a dolgoknak ? A jegyző azért kapja a fizetését, hogy minden döntést a törvény szerint hozzon meg a városvezetés ! Vagy pont ezért nem írta alá dr.Zsótér ? Az is furcsa, hogy dr. Zsótér nem vette észre a hetek óta robogó teherautókat,ott szállították a homokot a háza előtt, ugyanígy dr.Gyenes és Antal képviselő sem figyeltek fel rá.
  A civileknek tényleg nincs gépük, de van néhány helyi vállalkozónak. Újra mondom, összefogás,szervezés, tenniakarás, a segítőszándék egybefogása , beszélgetés a lakossággal, érvelés, meggyőzés, mindez emberi, baráti hangnemben, pozitív energiákat eredményezhetett volna. Így viszont düh, elkeseredés, ellenkezés és a megalázottság érzése lett a végeredmény-ez a véleményem.”
 • 32. Holló 2011. január 10. 07:44
  „Nergal

  Érdekes tényeket írsz le. De tudod ez még mindig nem a válasz amire vártam bár részben tartalmaz válaszokat. Tehát megállapítom sem tettes sem felelős nincs egyik ügyben sem. Csak félek tőle nem is lesz.
  Továbbra is tisztázatlan ki állapodott meg kivel és a kitermelési munkák idején volt e érvényes szerződés?! Nem találgatás a részemről amikor azt írom nem volt utólag lett kreálva.

  Szemét ügy! Minden ügy után lehet fellebbezni ezt te is tudod ha csak a határidőből nem fut ki az ügy de arra is van lehetőség, hogy ilyen esetben is kapjon az ember jogorvoslatot csak keresni kell a lehetőséget. Az előbb már írtam csak ismétlem magam nem kaptam választ írtál adatott de az nem tartalmazza a választ!

  Felelőst bűnöst!!!! mindkét ügyben és abból elegem van mindenért Zs.I. a felelős ugyanis a testület is tartozik felelősséggel elvégzett vagy el nem végzett munkáljuk után. De játsszuk ezt fene bánja szidjuk a volt polgármestert, de akkor ne feledjük el azt se, hogy a volt alpolgármester is aláírt némi rendeletet ami nem igazán volt törvényes és okozott az is kárt a településünknek. Tehát nem egy ember ül vagy nem ül ott hanem egy testület akinek igenis van felelőssége hozott vagy nem hozott vagy tett és nem tett dolgaiért. Ezt nevezik kollektív felelősségnek. És itt lehet ismét eredeti kerékvágásba visszatérni jár nem jár nekik a tisztelet díj, igen meg kéne vizsgálni kinek mekkora a felelőssége az elmúlt időszakban és kártérítést ki róni rá na nem a városnak hanem egy bíróságnak, de ebben nem lesz részünk, szerintem.”
 • 31. Nergal 2011. január 09. 20:35
  „mota: Először is.. a találgatással ellentétben miszerint valaki kinézte magának, én fix tényeket írtam.. azt leszámítva.. és ebben igazad volt, hogy a strandot valóban 2 részletben a strandszezon megzavarását elkerülendő kezdtek bele. Azt is tudomásul kell venni, hogy a strand a botrány idejéig biztosan erdőként volt minősítve, azaz nem lehetett volna semmilyen hivatalos formában hozzányúlni, ezért is volt szükség erre a megoldásra, amit akkor az akkori polgármester tudhatott, vagy tudnia kellett volna /és azt is hogy ha feljelentést kezd csak a város hátrányára lesz/.

  A civilek se ilyesfajta hozzáértő emberrel, se géppel eszközökkel nem rendelkeznek ilyesfajta munkára, így erre nem építhettünk volna.

  Arról pedig hogy nem tudtak a képviselők kötve hiszem, hiszen a legkisebb ember is tudta már a harmadik kocsi homok után, akkor pont ők ne tudták volna mi folyik Mindszenten.”
 • 30. mota 2011. január 09. 20:09
  „Nézzük a homokot: a strand és Tisza-szeretők nem találták fölöslegesen soknak a homokot a strandon.Ha ezt a városvezetés soknak látta, kellett volna egy fórumot tartani erről és a strandimádók, civil szervezetek, önkéntesek,ráérő emberek összefogásával megszervezni és lebonyolítani a munkát, persze -elismerem-ezzel lett volna dolog.Nem ez történt.Valószínű,valaki kinézte magának ezt a "könnyű zsákmányt".Gyorsan-testületi felhatalmazás nélkül!!!!!!!!-az alpolgmester alá is írta a szerződést.A vállalkozó elkezdte a munkát és jól is ment májusig .ekkor a jó idő miatt nem folytatta tovább a strandolók miatt.Aztán ősszel visszajött és egyeztetés ( a testülettel) nélkül nekirontott a partnak .Aki akkoriban ott horgászott, csak lement,kutyát sétáltatott mind látta, nemhogy a partról,de a mederből is kitermelte a homokot,ennek nyomai a tavaszi áradás után is látszott.Többen jelezték a jegyzőnek (dr.Hevesi) ,képviselőknek, bár mindenki látta a teherautókat, amint homokkal telve naponta többször, a végén este is, végigrobogtak a falun.Ezalatt több alkalommal voltak a parton nézelődni képviselők,tehát látták .mi folyik az ő hozzájárulásuk nélkül.Hallgattak! Dec.-ben volt látható a híradókban ,valószínű a polgmester (akkori) feljelentése nyomán.És lőn csoda!!! márciusban megszavazták azt,amit előtte egy évvel kellet volna,ami alapján meg lehetett volna kötni a szerződést,ami alapján lehetett volna a parthoz nyúlni.Lehet,hogy bonyolultan írtam,de ez történt. Tehát akkor is nullának volt nézve a lakosság. Sztem a kapzsiság volt mindennek az oka és nem a "fölösleges üledék" .”
 • 29. Nergal 2011. január 09. 18:20
  „Holló, nézzük akkor a homok és szemét ügyet mellébeszélés nélkül:

  Homok: Egy vállalkozó a tiszai strand területén felhalmozódott fölösleges üledékért (homokért) cserébe a szükséges rézsű kialakítását vállalta. A munka hetekig tartott, folyamata a végéhez közeledett, és ezen fázisába kezdődött volna a part rendezés, és a játékok telepítése. Ekkor érezte úgy az ex polgármester /Zs. István/ hogy munkálatokat leállítgatja akár a szerződés szegés árán is. Ennek következtében a vállalkozó nem fejezhette be a helyreállítást, amitől kezdve a homok költségét dolgozta volna le. Mivel a szerződésben az elszállított homokért cserébe lankásított és partot rendezett volna, valamint az összetört utat is helyre állította volna, ezen felül 500 m3 homok elérhető lett volna az önkormányzat és vele együtt Mindszent részére.
  Mivel az ex polgármesterünk egyoldalúan szerződést szegetett mindettől elállt a vállalkozó és azon felül hogy nem fejezhette be a munkáját még hitelrontás miatt pert készült indítani Mindszent városa ellen.
  Zs. István ezek után a Szolnoki Bányakapitányság-nál tovább erőltette az ügyet, aminek következtében saját városának kezdetben 100e, majd 480e ezek után 1.480.000 Ft.-nyi bírságot szabtak hála neki és az ügynek még nincs vége.
  Felmerül a kérdés, hogy akkor most ő kiért is dolgozott, mikor saját városa vezetőként alkalmazta.

  Szemét ügy: 2006 szeptember 29.-én du. 14h-kor hozták Mindszentre a német szemetet egy vállalkozó által /a vállalkozó aki idehozatta már börtönbe van, de nem ezért az ügyért fura módon, ezen ügyből csupán 10e Ft. szabálysértési bírságot szabott ki akkor Hajdú jegyző úr, amit röhögve fizetett ki.../.
  Elgondolkodtató, hogy az akkori időkben, ha a lakosság bármely tagja akár csak 1 zacskó szemetet is be vitt volna, ugyanezt a bírságot kapta volna mint a fent említett delikvens.. A szemét telepen ezen incidens előtt akkora hely sem volt hogy egy kézi kocsi beférhessen, amellett hogy az akkori őr Karola, be sem engedte volna. A kérdéses napon mégis egy kamion tudott bemenni, ott lepakolni majd megfordulva távozni, azaz a hely elő lett készítve. Az ügyben feljelentést a rendőrség visszaadta jegyzői jogkörben, később került ki hogy környezetvédelmi bűncselekmény volt. Ezen események közben Hajdú távozott a jegyzői székéből... felelősségre így már nem lehet ő vonni. A szemét bizonyítékként le volt foglalva egy darabig, ezért nem lehetett akkor vissza szállíttatni a származási helyére. Visszatérve a jelenben, az elszállíttatás költsége kb 10-15 millió Ft, melyet a mostani forráshiányos önkormányzatnak kellene elszállíttatni.”
 • 28. Holló 2011. január 09. 12:45
  „mota!

  Mért bármiről is kérdeznek minket? Itt lehetne sorolni mit mikor nem kérdeztek meg és egyeztettek október óta. ok tudom van amiben nem kell kikérdezni a véleményünket fórum formában de azért akad amiben illene! De mit is várunk tőlük a választási hadjáratot tudom csak példaként hozni konkrétan semmit nem mondtak mit hogyan szeretnének megoldani csak mindig azt mondták ők értenek hozzá na hajrá. Véleményem szerint egy fórum nem a világ és eddig kb annyi volt de az is nevetség kategóriába esett véleményem szerint mert konkrétan semmire nem válaszoltak, csak hapatyoltak körül írtak stb.”
 • 27. mota 2011. január 09. 10:00
  „Nergal !
  Alapvető gondot feszegetsz: ki van kiért ? Ez össztársadalmi szinten és helyben is aktuális. A parlamentben sem a frakció fegyelem szerint kellene dönteni ,hanem a választók érdeke szerint , csak ez majdnem mindig összeegyezhetetlen. De sztem itt helyben megoldhatóbb , csak többet kellene a döntések!!!!!! előtt beszélni a lakosokkal, barátokkal,szomszédokkal , hogy mit tartanának jobbnak.Négy év alatt lehetne kicsit javítani, vagy sokat rontani,de mindenképp be kellene vonni az érdekelteket,minket , itt lakókat. Ezt szolgálná a külsős bizottsági tagok beválasztása, csak úgy látom, ez is pol.érdek szerint történt. Hallani mostanában az orvosi ügyelet átalakítását, valakit megkérdeztek a NÉP közül. hogy mi a véleménye,érdeke ezzel kapcsolatban? Pletykaként terjed, hogy Vhelyé lesz az ügyelet, és nem kell ezt lekommunikálni, majd megtudják!!!
  Sajnálatos!”
 • 26. Holló 2011. január 08. 16:59
  „Nergal

  Nem vettem a szívemre a köznép kifejezésedet rám nézve nem sértő de nem kell a közigazgatásban dolgoznod tanulnod ahhoz, hogy tenni akarás és másként látásod legyen. Véleményem szerint ha józan gondolkodású vagy és átgondolod lépteidet akkor képes vagy tenni a közért és ehhez nem kell politológusnak lenni. De te ne haragudj meg ha nem esem hasra ezen testület előtt és kezdek hason csúszni előttük ők sem szentek, de ne legyen igazam. És nem véletlen írtam le ne én adjak és ne a lakosság nekik ötleteket hiszen pont ők illetve egy két tag a jelenlegi testületből kérkedett azzal, náluk rátermettebb nincs is e földön. Tehát mint láthatod számomra ők nem igazán szimpatikusak. De van még 3 és 3/4 évük arra, hogy ez megdőljön de ahhoz nekik igen sokat kell letenni az asztalra. tisztában vagyok, hogy van családjuk de én emlékszem arra, hogy ők nagy mellénnyel hirdették minden téren átfogó testületet állítottak fel, lehet erre kevesen emlékeznek és azt is ők állították, hogy ha ők veszik át az irányítást akkor L.J. segíteni fog nos hiányolom a segítséget tőle nem kicsit nagyon és nem látok rá reményt, hogy meg is tenné azt. Tehát nagy fenntartásaim vannak ezen testülettel szemben. Mind magunknak lakosoknak kívánok az ő munkájukhoz kitartást és reményt. De félek a forrás hiánnyal küzdő településünkön nem ez lesz az első és utolsó hosszabb vita, és számonkérés. De továbbra is fenn tarom a kérdéseimet október óta mit tettek értünk? És továbbra is kérdés hogy áll a homok és szemét és csatorna ügy humbuk és mellé beszélés nélkül! Te tudsz rá válaszolni hitelt érdemlően? Mert maga a testület sem, mikor ezek a kérdések elhangzanak mellé beszélnek. Sajnálom én így látom lehet egyedül vagyok vele lehet egyedül is maradok.”
 • 25. Nergal 2011. január 08. 13:43
  „Holló, mielőtt szívedre vennéd a "köznép" kifejezésem, elmondanám, hogy NEM mint alantas, tanulatlan embert, hanem mint aki itt él és a közigazgatásban részt nem vesz-t értem.. és itt a nagy különbség!
  Magam is tanulok nap mint nap, hogy az általam kevésbé tisztelt vélemények is gyakran nagyobb rálátással vannak bizonyos problémákra, mint az erre képzett ember látásmódja.. és ez az amire céloztam, mikor azt írtam, hogy segítsük véleményeinkkel, tapasztalatainkkal, és ezért is örülök, hogy a mostani testületben több az ilyen ember.
  Attól hogy ők képviselők még nincsenek ott mindenhol, nekik is van életük a képviselőség mellett, mely élettér nem terjedhet ki egész Mindszentre, ezt magad is biztos belátod. Innen egy lépés, hogy ha valamit másképp szeretnénk vagy a meglévőn változtatni, hát elmondjuk, ők a mi szócsöveink, és ha nem jelentkezünk feléjük vajon jogosan rázzuk-e a nagy fórumon később a kezünk, hogy mennyire nem tett semmit?!

  És még egy gondolat, ez kapcsolódik is a cikkhez ahol is ez a párbeszéd elindult. A tavalyiak vajon mennyi meghallgatást rendeztek, és az ott elhangzottakból vajs mennyi valósult meg? Ők nem azért voltak fent, hogy megválasztásuk után kékvérűségük tudatában lenézzék a "köznépet" hanem azért hogy a lakosság kérését eladható formában a testület elé nyújtsák be. Ha ezek alapján lenne teljesítmény bérezés, úgy azt hiszem nem csak az előző ciklus, de az elmúlt x év testülete is vissza adhatná a kapott juttatásait!!”
 • 24. Holló 2011. január 08. 08:33
  „misty.cum

  Nos ezek szerint ez a magánszemély nem végzi jól a munkáját akire szavaddal élve rábízták a szorgos hó eltakarítást tehát vissza kell venni tőle és meg kell találni a megoldást lehet van olcsóbb és hatékonyabb. Én nem közmunkásokat hibáztatom, ők végzik azt amit végeznek de, hogy hatékonyabbak legyenek illetve jobb munkát végezzenek az irányításukkal megbízott, személyt kel elővenni! Mondom szerintem, de a másik tiszteltetem a közmunkást a saját háza előtt kitudja szépen ásni az árkot másé előtt nem? Na ez megint lelkiismeret és becsület dolga véleményem szerint.

  Nergal

  Abban nagyon egyet tudok veled érteni elég a politikai viszályt szítani ember és ember közt, de a köznéphez tartozik a mostani testület sok tagja is tehát akkor? Csak szavaidat értelmeztem. A fórumokról megvan a nézetem mit ér Tudod a három majom jut eszembe nem beszél nem lát nem hall. Tartanak a fórumot de az ott elhangzó indítványok és kérések valaha is megvalósultak és most mellőzük a forrás hiány szót. Nézd én nem tudom kire, kikre szavaztál nem is érdekel, abban igazad van nem 6 hónap raja rendbe a dolgokat se az országban se a településen de sajna én nem tudok hinni ennek a testületnek sem már, mint ahogy nem is hittem. Ne én támogassam már ötlettel őket mivel ők vállalták és közölték is tudják mit kell tenni na akkor rajta! Hajrá de ismétlem nekik kéne verni az asztalt pont L.J:-nél megígérted akkor segíts, vagy ennyit ér az adott szavad? De ez is csak egy buta közép véleménye aki nem tanult politológiát és csak abba fáradt bele, hogy semmi nem történik. Csak az állóvíz politika valósul meg a lakóhelyén. Tudod ha 4 év egy gyenge kis eredmény felmutatására kevés akkor minek is tartsuk őket tovább? Tudom ez a testület még féléve sincs.”
 • 23. Cinea 2011. január 07. 19:25
  „MÉG JÓ HOGY JUTALMAT NEM KÉRENEK”
 • 22. Nergal 2011. január 07. 18:42
  „misty.cum teljesen helyénvaló a gondolat, hiszen nem a közmunkások kapják meg a feladatot, hanem azok főnöke, így a nagy számonkérések időszakát ki lehetne arra is használni, hogy vagy ezen vezető embereket akik ezért felelősek elszámoltatni, és/vagy felelősségének teljes tudatában büntetése súlyán akár állásával is fizetni érte.
  Csak egy példa mely pár hónapja jutott a fülembe: A sportpálya fűnyírására felajánlottak üzemanyagot, de a felajánló saját maga osztotta azt szét az ott dolgozó munkások részére, mivel a "saccolt" mennyiséget sokallta. A munka elvégeztével kiderült hogy a rájuk bízott feladatot és még a környékének egy része is belefért közel a saccolt mennyiség felébe. Tudom hogy a korrupció az állami intézmények velejárója, de elejét lehet venni ezen régi korok örökségének és lehet ellene tenni, sőt... kell!!

  Ami pedig a pártok és ahhoz tartozó hozzászólásokat illeti azt gondolom nem szükséges fenntartanunk a feszültséget a különböző politikai nézetű emberek között.
  Pár éve sajnos már a köznép is politizál, ez akkora hiba mint egy háztartási gépszerelőt hívni egy csőtöréshez.. egy külön szakma, hát ne vegyük el a kenyerüket, hisz az eszközünk nekünk is megvan a választás, és a fórumokon való felszólalás. Ha többet akarnánk, úgy már politológiát tanulnánk és készek lennénk az embereket befolyásolni, úgy hogy megtanultunk tovább látni mint a következő hónap eleje.
  Ezért mondom, hogy egy település jövőjét nem lehet fél év, de még 3-4 év alatt se a 0-ró 5-re vinni, és ha minden ciklusba más kalandorokat szavazunk be, vagy a régi profit orientáltakat, akkor egy sors vár ránk, az egy helyben topogás, adjunk időt nekik, és támogassuk őket jó ötletekkel, ez a mi részünk nem az hogy kitaláljuk ők miért nem lesznek jók oda ahol most vannak!!!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranydiplomás patikus

1960. február 6-án kapta meg gyógyszerészdiplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen Sós Imréné dr. Fábián Éva, aki a közelmúltban már az aranydiplomáját vehette át. Tovább olvasom