Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Készül a népkerti játszótér

Május végén, június elején avathatják fel – legalábbis a Tiszta Szívvel Egyesület reményei szerint – Vásárhely új játszóterét a Népkertben. A jótékonysági rendezvényeken gyűjtött adományokból egy modern és különleges játszótér várja majd a csemetéket.
Hamarosan új játékok kerülnek az elöregedett eszközök helyére a Népkertben. Fotó: Tésik Attila
Néhány mászóka, hinta, libikóka már hiányzik a népkerti játszótérről Vásárhelyen. A gyermekjátékok helyén jelenleg még a puszta föld látható, no meg méretes gumiabroncsok nyomai, azoké az autóké, melyekkel elszállították a leselejtezett eszközöket. Hamarosan azonban újak kerülnek a régi játékok helyére, s nem is akármilyenek. A városban működő Tiszta Szívvel Egyesület adománygyűjtésének köszönhetően az elöregedett játszóteret egy modern váltja fel.

– Már aláírtuk a játékokra a szerződést, mégpedig egy német céggel – mondta el érdeklődésünkre Lázárné Megyeri Zita, az egyesület kuratóriumának elnöke. – Az eszközök kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy minél több korosztály tudja majd használni azokat. A Népkert hangulatához méltó, kilencven százalékban fából készülő játékok várják majd a kisebbeket és a nagyobbakat. Nagyon különlegesek lesznek az eszközök, amelyeket meglepetésnek szánunk, ezért konkrétumokról egyelőre nem szeretnék beszélni – jegyezte meg az elnök.

A népkerti új játszótéren – várhatóan május végén vagy június elején adják át – a mozgáskorlátozott csemetéknek is készül játék, mégpedig olyan, amelyben teljes biztonságban érezhetik magukat. Persze nemcsak a játékok lesznek újak, hanem a Népkert környezete is.

– Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész jóvoltából készül el az ivókút. A munkálatokban nagy segítséget nyújt felajánlásával Vásárhely testvértelepülése, Bereck is. Az ott élőknek köszönhetően lesznek padok, asztalok, szeméttárolók, valamint az út felőli részen kerítés. Ugyanakkor helyi vállalkozók is segítenek, hiszen arra törekedtünk, hogy az egyesületnek minél több pénze maradjon a játékok megvásárlására – magyarázta Lázárné.

A Tiszta Szívvel Egyesület tagjai mintegy fél éve láttak neki az adománygyűjtésnek. Ez idő alatt több jótékonysági koncertet szerveztek, amelyek teljes bevételét a játszótér kialakítására fordítják. Eddig összesen mintegy 6 millió forintot gyűjtöttek össze, ám növelni szeretnék az összeget, így vasárnap újabb jótékonysági estre várják az érdeklődőket. Az anyák napi musicalest 7 órakor kezdődik a Fekete Sas Szállóban, ahol fellép Borbás Erika, Rárósi Anita, Huszár Anita és Kocsis Judit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Erzsébet a legügyesebb juhász

Hagyományos viseletet, birkatömegbecslést és juhnyírást is láthatott a vasárnapi vásárhelyi… Tovább olvasom