Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Készülnek a karácsonyi vásárra

Elsősorban kézműveseket várnak a vásárhelyi, a makói és a csongrádi karácsonyi vásárra – Szentesen és Mindszenten viszont idén sem rendeznek ilyet. Vásárhelyen már december 5-étől, Makón ezüstvasárnaptól, Csongrádon pedig december 16-ától válogathatunk a portékák között.
A tavalyi sikerre alapozva idén is lesz karácsonyi vásár a vásárhelyi Kossuth téren. Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint december első hetétől 23-áig bérelhetnek négy négyzetméteres, igény esetén bővíthető elárusító faházakat a vásározók, akik közül elsősorban a kézművesek élveznek előnyt. A helypénzről később határoznak az illetékesek.

Makón ezüstvasárnaptól karácsonyig kínálhatják portékájukat az árusok. Az önkormányzat a szokott helyen, a Korona Szálló előtti dísztéren biztosít elárusítóhelyeket. A szervezők kikötése, hogy főképp karácsonyi jellegű vásározók jelentkezzenek a városi piacon, ahol további információkat is kaphatnak a témában. A kisebb helyek bérleti díja tízezer, a nagyobbaké tizenötezer forint lesz, ezek a tételek azonban nem tartalmazzák az áfát.

Csongrádon csak a művelődési központ rendez karácsonyi vásárt, mégpedig a Szentháromság téri intézmény kiállítóhelyiségében. Az elmúlt évhez hasonlóan képzőművészek, iparművészek és kézművesek számára biztosítanak elárusítóhelyet december 16-ától, azonban nagyobb érdeklődés esetén a földszinti előteret is rendelkezésre bocsátják. Lapunk úgy értesült, hogy olyan alkotókat is szívesen fogadnak a Tisza-parti városban, akik csupán kiállítanák munkáikat az ünnepek előtti héten.

Szentesen a csekély érdeklődés miatt már tavaly sem biztosítottak helyet a karácsonyi vásárnak a Dr. Papp László-sportcsarnokban, és ez idén is így lesz. Mindszenten korábban a művelődési háznál próbálkoztak a vásározók mozgósításával, de a kezdeményezés elhalt, így ebben az évben sem szerveznek hasonló rendezvényt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a mártélyi csatornaháború

Nyilvános tévévitára hívta ki Lázár János vásárhelyi polgármester mártélyi kollégáját, Balogh… Tovább olvasom