Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Két alpolgármester lesz Mindszenten

Új fordulatot vett a mindszenti alpolgármesterügy. A testület úgy döntött, hogy nem egy, hanem két alpolgármestert választ. A jelöltek személyére Zsótér István polgármester tesz javaslatot.
Ismeretes: eddig nem sikerült Mindszenten alpolgármestert választani, mert a független, illetve a fideszes képviselők nem szavazták meg Zsótér István polgármester jelöltjét.

– Én továbbra is Kecskeméti Jánost, a falu egykori polgármesterét jelölöm az egyik posztra – mondta lapunknak Zsótér István polgármester. A Fidesz pedig Szabó Józsefet javasolja. A képviselők csak javaslatot tehetnek az alpolgármester személyére, a jelölés a polgármester dolga.

Az állandó helyettes

Hevesi Tamás azt javasolta, hogy a polgármester távollétében jelöljenek ki egy személyt állandó helyettesének. Ezt a feladatot pedig az önkormányzat informatikai és területfejlesztési tanácsnoka lássa el. A testület elfogadta az indítványt. A dolog érdekessége, hogy a tanácsnoki címet az a Szabó József tölti be, akit a Fidesz javasol alpolgármesternek.

Zsótér István elmondta: egyelőre csak az biztos, hogy ő Kecskemétit jelöli, a második személy kiléte még kérdéses. A dolog akkor lesz érdekes, ha Zsótér a legközelebbi testületi ülésen nem a Fidesz által javasolt Szabó Józsefet jelöli második alpolgármesternek, hanem egy harmadik személyt.

A törvény szerint az önkormányzatnak fél éve van arra, hogy alpolgármestert vagy alpolgármestereket válasszon. Ha ezt nem teszi meg, akkor törvényt sért, ami azt is maga után vonhatja, hogy fel kell oszlatni a testületet. Mindszenten legkésőbb 2007. március 31-éig kell megválasztani az alpolgármestert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két pártra szakadt Mindszent

Parázs vita, néha személyeskedés is volt a mindszenti közmeghallgatáson. A testület független,… Tovább olvasom