Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Két éve égett le az étterem Szeged és Vásárhely között

Hódmezővásárhely - A 47-es főút mentén fekvő vásárhelyi Anno vendéglő közel két éve nem fogad vendégeket. Az étteremben 2005 őszén tűz ütött ki, a belső tér egy része megsemmisült – azóta nem üzemel. A felújítási munkák után az Anno várhatóan december elején nyit újra ki.
A tűzesetkor még Köves Attila cégének tulajdonában volt a létesítmény, de családi okok miatt eladták. Az Annót egy olyan vállalkozói csoport vásárolta meg, amelynek Szegeden és Makón is vannak vendéglői, pubjai. Az Annót ők is étteremként akarják üzemeltetni, ezért belevágtak a felújításába, bővítésébe. Májusban a munkák kezdetekor azt ígérték, hogy júliusban már betérhetnek hozzájuk az első vendégek. Erre azonban még várni kell.

Csomagolótól a vendéglőig

A Vásárhelyhez közeli Öreg-Kishomokon és környékén élők a múlt század húszas éveiben gyümölcs- és szőlőtermesztéssel foglalkoztak. A hozamra nem panaszkodhattak, és összefogva közösen építettek egy gyümölcscsomagolót. Anno, ez volt az Anno, amit később tanyai iskolává alakítottak át. A hatvanas években azonban bezárták az iskolát, s ezt követően lett vendéglő.

– A csúszást az okozza, hogy a tervezettnél több dolgot kellett kijavítani, felújítani – mondta érdeklődésünkre Felmérai Szilárd, az Anno üzletvezetője. A kőművesmunkák mellett felszedtük a hajópadlókat, mindenütt szigeteltük a falakat, felújítottuk a fűtési, az elektromos- és vízvezetékrendszert, újraburkoltuk a konyhát. Játszóteret alakítottunk ki a gyermekeknek, és autóbuszok fogadására alkalmas parkolót alakítottunk ki az étterem háta mögött. Ez utóbbira azért volt szükség, mert az ingatlan előtt lévő parkoló egy részét a 47-es főút négysávosítása miatt kisajátították.

A munkálatok során egyre csinosabb lett az Anno, melynek frontrészén díszgémeskút és kert is helyet kapott. A belső elrendezés nem változott, a helyiségeket új és a felújított régi bútorokkal rendezik be. Az étteremre jellemző rusztikus hangulat megmarad, és kétszáz vendég fogadására lesz alkalmas.

– Már többen kérdezték, mikor nyitunk – mondta Felmérai –, most óvatos becsléssel november végére, december elejére teszem ezt az időpontot. Még a bútorzat kialakítása van hátra, illetve egy-két konyhai gép hiányzik. Egyedi megjelenésű és tartalmú étlappal rukkolunk ki, olyan ételek lesznek rajta, amit csak nálunk fogyaszthatnak. Példaként említhetem a rántott borjúlábat és a mangalicából készült étkeket, utóbbiból házias jellegű kolbászt, májast és szalonnát is kínálunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önerős járdafelújítás Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Háromszázhatvanhárom pályázat érkezett be a vásárhelyi önerős járdafelújítási… Tovább olvasom