Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Két hét múlva nyit az új SBO

Hódmezővásárhely - Február 16-án adják át a vásárhelyi Erzsébet-kórház új sürgősségi betegellátó osztályát, amely február 20-ától fogadja a pácienseket – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Kallai Árpád, a kórház főigazgatója elmondta: a 277 millió forintos (238 millió támogatás) beruházás megvalósulása fontos a vásárhelyiek életében, hiszen jelenleg Szegedre viszik a sürgősségi ellátásra szorulókat.

Egyik kezén meg tudja számolni, hogy az SBO megnyitása után hány esetben kell majd Szegedre szállítani a beteget – fogalmazott a főigazgató. A súlyos balesetet szenvedetteket és a szívkatéterezésre váró pácienseket viszik továbbra is a megyeszékhelyre – említette. Az új sürgősségi osztály, ahol műszakonként 2 orvos és 3 nővér dolgozik majd, gyors, szakszerű segítséget jelent – jelentette ki Kallai Árpád.

A vásárhelyiek február 17-én nyílt napon meg is tekinthetik a korszerű SBO-t, előtte február 8-án a Csúcsi Olvasókörben, február 9-én a Szabadság Olvasókörben, február 13-án pedig a Visszhang Utcai Olvasókörben 17 órától tájékozódhatnak a kórház új osztályáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszan keresték éjjel a tanyavilágban

Unokája mellett rendőrök, polgárőrök, vadászok mentették meg a kihűléstől hétfő éjszaka a székkutasi tanyavilágban eltűnt 79 éves Juhász-Nagy Imrét Tovább olvasom