Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 30. hétfő - Zalán

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Hódmezővásárhely hírek > Két hét múlva örökbe fogadhatók a székkutasi tanyán maradt ebek

Két hét múlva örökbe fogadhatók a székkutasi tanyán maradt ebek

Székkutas - Oltást és chipet kapnak azok a kutyák, amelyeket lakossági bejelentés alapján orosházi és vásárhelyi állatvédők még vasárnap találtak egy székkutasi tanyán. A tulajdonos nem akar megválni tőlük. 14 napra karanténba helyezik az ebeket, majd örökbe lehet fogadni ezeket.

Munkatársunktól - 2012.04.03. 20:32
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Beltéri gazdálkodásra lettek kitenyésztve. Nem hobbikutyák, rágcsálóirtó és terelőkutyák – mondta az a férfi az állatvédőknek, aki egy székkutasi tanyán 40 ebet tart. Megírtuk: lakossági bejelentés alapján az Orosházi Állatvédő Egyesület és a vásárhelyi Konrad Lorenz Állatvédő Egyesület munkatársai még vasárnap közösen találtak rá az állatokra. 20–30 kutya a tanya körül szaladgált, a többi madzagon, láncon volt kikötve, üres kotla előttük.

Az állatvédők vasárnap nem találkoztak a jószágok gazdájával. Később viasztértek a székkutasi tanyára, ahol már ott volt a tulajdonos is. Azt mondta, a kutyák „itt is szaporodtak, meg jöttek is". Kijelentette: nem mond le a kutyákról. Az állvédőknek végül mégis sikerült nyolcat elvinni.
Az orosházi önkéntesek tegnap Székkutason, Szél István polgármesterrel egyeztettek. A településvezető elmondta: eddig 8 zsák kutyatápot és vizet is vittek a tanyára, továbbra is etetik-itatják a jószágokat, amíg meg nem oldódik a helyzetük.

– Lakos Györggyel, a felelős állattartás nemzeti programjának koordinátorával közös akciótervet dolgoztunk ki. Hamarosan kenneleket kapunk, beoltják a kutyákat. Igyekszünk új otthont keresni nekik – magyarázta a falu polgármestere.

14 napra megfigyelés alá helyezik a kutyákat. A tulajdonos köteles lehetővé tenni és biztosítani a kijelölt hatósági állatorvos ellenőrzését. A kutyák tartós, egyedi (mikrochip) megjelölését kapnak, komplex egészségügyi ellátást, féregtelenítik, beoltják őket veszettség ellen. Két hét múlva örökbe lehet fogadni a kutyusokat – tudtuk meg dr. Farle Csabától, a megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság igazgató főállatorvosától. A kutyáknak sem az ellátásuk, sem pedig a tartási körülményeik nem voltak megfelelőek, de még vizsgálják, hogy állatkínzás történt-e vagy sem – tette hozzá.

Korábban írtuk, hogy 40 kutyát találtak egy székkutasi tanyán.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 18 hozzászólás
Moderálásra küldöm 18. Mária11 2012.04.06. 15:55

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.213991032039767.39039.100002866157454&type=3

Moderálásra küldöm 17. youhitmewehityou 2012.04.05. 18:13

szeretnék név nélkül maradni,de annyit elárulok mi teljesen külső önkéntesek vagyunk akik egyik állatmentő szervhez sem tartoznak,de mindegyik segítségére azonnal ott vagyunk,bízunk benne hogy ez nem hatalmi harc,hanem egy közös érdek és ezen az úton marad az összes állatmentő,állatbarát stb..ma szép napot zártunk..és ennyi elég...:)

Moderálásra küldöm 16. Mária11 2012.04.05. 18:06

Nagyon nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó hír !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulálok. Most már majd lehet tudni, milyen segítség kell , és hová ?????? Ki kéne írni, és persze aki ha csak egy kicsit is tud az biztos segít.

Moderálásra küldöm 15. youhitmewehityou 2012.04.05. 17:13

jó hírem van most értem haza fertőtlenítés ........az összes kutyát elhoztuk a helyszínről egy megelőző kemény sajtóvita után,de az állatok innentől jó helyre kerülnek..

Moderálásra küldöm 14. Mária11 2012.04.05. 15:16

Azt gondolom, hogy 40 kutya, rettegését mindannyian láttuk. Mindannyian láttuk, az állatvédők, minden követ megmozgattak. Média, Polgármesteri hivatal,fő állat orvos. Aki csak ezt a két képet nézi meg, az is láthatja, így állat nem maradhat. Pedig a filmet szinte az egész ország látta. Olvasom a hozzászólásokat, van közte olyan is, aki azt írja ezek tanyasi állatok. Ez nem menthet fel egyikünket sem, az alól, hogy még állatnak is méltatlan körülmények voltak. A feszes kötél a kutyák nyakában, azt aki látta mindenkinek fájt. Napok alatt, meg mozdult, állatvédő, és példás gyorsasággal, polgármester, fő állat orvos.Már dolgoznak a kutyák elhelyezésén, etetésén, kutyák gazdájával egyeztetés. Mindannyian tudjuk, 40 db kutya nem élhet így. Magam részéről, ha meg lesz a számla szám, meg teszem amit tudok azonnal. Itt a fórumon, nem vitáznék senkivel, nem gondolom, hogy az mentség, hogy más tanyán is van ilyen. Nem vitázhatunk, mert 40 db kutya, láttuk hogy éhezik, retteg, szomjas. Most… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 13. Queenmargareth 2012.04.04. 19:51

írtam, hogy rendben, megkövetlek, valamiért nem ment át.....

Moderálásra küldöm 12. youhitmewehityou 2012.04.04. 19:05

igen járjuk a várost és a környéket a tényleges munkánk miatt..és bárki bármikor szól legyen ember,állat, bármi és bárki ha van mód segítünk..tervben van egy program és a városban és környékén akarunk egy kenel programot..igyekszünk megoldani..és nem a cél elvenni bárki kutyáját..de ha van mód etetés, jobb körülmény biztosítás akkor megpróbáljuk orvosolni..lásd ez az ügy holnap megy az ivartalanítás és a körbekerítés ,sőt a "tulaj életkörülményeit is kicsit felhozzuk..rendbe tesszük a házát kicsit..ennyit tudtunk ezért az ügyért tenni..de mi egyik állatmentő helyhez sem tartozunk,de mindegyiknek segítünk..

Moderálásra küldöm 11. Queenmargareth 2012.04.04. 18:31

10. youhitmewehityou 2012.04.04. 17:13
miért? járod az utcákat itt mondjuk Szegeden?vagy várod a segélyhívást?

Moderálásra küldöm 10. youhitmewehityou 2012.04.04. 17:13

na megszólaltak a kis okosok ,akik szart sem tudnak ..mi az saját pénzünkből állatokat menteni mentünk ,mi úgy mentünk ki hogy senki nem áll mellettünk,mi az állatokért tesszük ...és az emberekért is tettünk már de mi kis pontok vagyunk..és mindenki csak okos és csak a szájjak járnak...

Moderálásra küldöm 9. Yucca 2012.04.04. 16:56

Ha "túlnőttek a kutyák rajta", kérhet segítséget. Ez nem mentség.


18 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...