Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Két héttel tovább látható Hézső Ferenc életműtárlata

Hódmezővásárhely - Két héttel tovább látható a 70 éves Munkácsy-díjas Hézső Ferenc festőművész életműtárlata a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában. A népszerű kiállítás a vásárhelyi festőművész életpályájának 50 esztendejét fogja át. A tárlaton több mint 100 Hézső-alkotást tekinthetnek meg a művészetkedvelők.
Hézső Ferenc művei által az átalakuló tanyavilágot, a változásban lévő életformát újszerűen jeleníti meg. A mostani életmű-kiállításon Hézső Ferenc minden alkotói időszaka bemutatásra kerül. A kezdetektől a közelmúltig követheti nyomon a látogató az Alföldi Galéria kiállítótermeiben a mester különböző korszakait.

A festőművészt nemzedékek sora ismeri Hódmezővásárhelyen. Sok száz diák emlékezik rá, mint rajztanárra, de számos vásárhelyi csodálja ismeretlenül is a Munkácsy-díjas művész munkásságát, ezért is vált a tavaszi idény népszerű tárlatává az Alföldi Galéria Hézső-kiállítása. A korábbi tervek szerint most vasárnap zárna a tárlat, de Nagy Imre múzeumigazgató döntése értelmében két héttel tovább, május 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők az életmű-kiállítást.

Olvasóink írták

  • 1. Petrik Lászlóné 2008. május 16. 11:37
    „Örömteli dolog,s remélem, aki még nem látta, időt szakít magának.
    Egy életmű tárul fel a látogató előtt,s ha szerencséje van a látogatónak,hogy a tanár úr kíséri végig,még nagyobb élményben lesz része.
    Gratulálok a 70 éves művésznek,jó egészséget kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ARACS mutatkozik be Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen a Petőfi Sándor Művelődési Központban mutatkozik be május 9-én, pénteken 17 órakor a délvidéki magyarság markáns hangú közéleti folyóirata, az ARACS. Tovább olvasom