Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Két pártra szakadt Mindszent

Parázs vita, néha személyeskedés is volt a mindszenti közmeghallgatáson. A testület független, valamint fideszes tagjai, illetve a két táborhoz tartozó lakók azon vitatkoztak több mint két órán át, hogy a város eladja-e vagy sem a vízi és csatornaközmű-vagyonát, illetve kinek a kötelessége fizetni a komp éves biztosítási díját.

A veszekedés egyik oka: a komp. Az önkormányzatnak vagy a vállalkozónak kell-e fizetni a biztosítást? Fotó: Tésik Attila
– Mindszenten addig rendes egy ember, amíg be nem lép a testületbe! – mondta ironikusan, s fáradt hangon csütörtök este a város művelődési házában rendezett közmeghallgatáson Szőke Róbert képviselő. Azért volt fáradt, mert délelőtt kilenctől este fél hétig – az egyórás ebédszünetet leszámítva – üléseztek. A közmeghallgatás egyik résztvevője félhangosan meg is jegyezte, ha ezt a munkát ilyen fárasztónak találja, akkor nem kellett volna elvállalnia.

Ez a közbeszólás még a finomabbak közé tartozott. Ugyanis a több mint kétórás összejövetel végül már személyeskedő hangvételű, parázs vitává alakult. Ennek az volt a kiváltója, hogy a két táborra szakadt testület, valamint híveik egymást vádolták, illetve szidták. Az egyik mindszenti polgár, Horváth János azért kért szót, mert szerinte felháborító, hogy a testület fideszes tagjai megfélemlítik az egyszerű embereket, s keresztbe tesznek a polgármesternek, ráadásul el akarják adni a város csatornáját.

Erre Borsi Imre képviselő úgy reagált, hogy a felszólaló fejéhez vágta – aki jelöltette magát képviselőnek, csak nem jutott be – : „Akkor pofáztál volna, amikor kiállhattál volna az emberek elé a választások előtt, de nem vállaltad. Így most maradj csöndben! Könnyű annak a focistának, aki nem került be a csapatba, s a lelátóra szorulva osztja az észt!"

A már említett vízi és csatornaközművet a testület fideszes tagjai el szeretnék adni, mert 27 millió forintot adnának érte, amiből fejleszthetne a forráshiánnyal küzdő település. Zsótér István polgármester, valamint a független képviselők ezt azért ellenzik, mert nem látnak garanciát arra, ha a város kiadja a kezéből ezt a közművet, egészséges ivóvizet fognak-e kapni a mindszentiek.

A másik vitaforrás a nemrég kiválasztott új vállalkozó által üzemeltett komp volt. A fideszesek azt sérelmezték, hogy a polgármester nem tett külön említést a pályázó kiválasztása után, hogy a leendő üzemeltető nem vállalja a komp biztosítási díjának kifizetését, ami évi 266 ezer forint. Így ez az önkormányzatra hárul.

Mielőtt végleg elszabadultak volna az indulatok, a testület egyik legfiatalabb tagja, Hevesi István önmérsékletre intett mindenkit, hiszen egy a céljuk: Mindszent előremenetele. – A tizenhárom legtöbb szavazatot kapott személy jutott be a testületbe, mindegy, ki a független, ki a fideszes, együtt kell dolgoznunk – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan az irányított betegellátás

– Az egészségügyi reformok még nem kristályosodtak ki, így még a fekvő- és járóbeteg-ellátás… Tovább olvasom