Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Kétszáztizenhét milliót adnak lakásfelújításra Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Idén 926 hódmezővásárhelyi család kap lakás célú helyi támogatást az önkormányzattól. Az első félévben 467-en pályáztak sikerrel, a második körben pedig 459-en.
Közöttük összesen 217 millió forintot osztanak ki – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Almási István alpolgármester, Vass Zoltánné, a lakásügyi tanácsadó testület elnöke és Makó András, a lakosságszolgálati iroda vezetője. A város vezetése néhány éve határozott a támogatás létrehozásáról, így segítve a helyi családok lakásfelújítási szándékát. A pályázóknak ehhez rendelkezniük kell a költségek felét kitevő önerővel, ami lehet saját munka vagy építőanyag is. Az igénylések jogosságát a 14 tagból álló lakásügyi tanácsadó testület vizsgálja, amely minden esetben helyszíni felmérést végez. Legutóbb 73 igénylést utasítottak el. Az elbírálás során előnyt élveznek a több gyermekes, és szociálisan rászoruló családok. A testület döntését az közgyűlésnek jóvá kell hagynia.

A nyertes pályázók 100 és 400 ezer forint közti támogatást kapnak, melyet tíz vagy húsz év alatt kell havi részletekben visszatéríteniük. Az összeg elengedése csak nagyon indokolt esetben lehetséges. A pénzt novemberben, decemberben utalják a családok bankszámláira. A támogatást önkormányzati forrásból finanszírozzák: erre a célra állami segítséget nem kap a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenéves a vásárhelyi Szent István-templom

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen tizenegy templom áll, közülük a legfiatalabb a katolikus Szent… Tovább olvasom