Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Kevesebb irodát fűtenek a hivatalban

A fűtésen is spórol a mártélyi önkormányzat. Csökken a községháza fűtésszámlája, ha az új testület elfogadja a polgármester javaslatát, s az ott dolgozók közös irodákba költöznek a fűtési idényre. Az intézmények vezetői is a takarékosság lehetőségeit keresik.
Elsősorban a gáz- és az áramdíj emelése miatt próbál takarékoskodni a mártélyi önkormányzat. A múlt héten esküt tett új testület ugyan még nem foglalkozott a kérdéssel, ennek ellenére a faluban többen már tudni vélik, hogy mi is fog történni a polgármesteri hivatalban és az iskolában.

– Nem hozott semmiféle határozatot ebben az ügyben a már leköszönt testület – mondta lapunknak Balogh Jánosné. Mártély újjáválasztott polgármestere elmondta, csak azt javasolta a testületnek, hogy az intézményvezetők dolgozzák ki a dologi kiadások csökkentésének tervét, illetve, hogy a községházán költözzenek közös irodába azok a tisztségviselők, akik egymaguk dolgoznak egy-egy szobában. Az így megüresedő helyiségekben le lehetne zárni a radiátorokat.

Az iskolai osztályok összevonásáról szóló híreket Baloghné cáfolta: elmondta, ilyen javaslat nem hangzott el, s ezt a lépést nem is lehet megtenni.

– Az új testület sem hozott még takarékossággal kapcsolatos határozatot. A képviselők ugyanis a múlt héten tették le az esküt, azóta pedig nem tartottunk ülést – tette hozzá.

A község önkormányzata az előző évekhez hasonlóan most is adott támogatást azoknak a családoknak, amelyekben a gyermekek nem voltak jogosultak az ingyenes tankönyvekre. Ezek a diákok most fél áron kapták meg az iskolai munkához és a tanuláshoz szükséges kiadványokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt az 53. őszi tárlat Vásárhelyen

Százharminchat művész kétszázhat alkotását sorakoztatja fel a tegnap délben megnyílt 53. Vásárhelyi… Tovább olvasom