Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Kevesebb kacat végzi az utcán

Hódmezővásárhely - Régi bútorok, ócskavassá lett elektronikai cikkek, megunt, elhasználódott ruhák kerülnek utcára a héten Hódmezővásárhelyen és környékén, az idei őszi lomtalanítás keretében.
Az A.S.A. Köztisztasági Kft. november 5. és 9. között lomtalanítási hetet tart Hódmezővásárhelyen és környékén. Ez idő alatt a családi, illetve a közterületekre kihelyezett hulladéktárolók méretét meghaladó, valamint, néhány szeméttípustól eltekintve, az alap közszolgáltatás keretén belül nem begyűjthető lomok is elszállításra kerülnek.

Kevesebb kacat végzi az utcán - GALÉRIA

Több száz tonnányi szemét kerül ilyenkor utcára. A padlásokról, a pincék mélyéről előkerülnek a régi bútorok, a lecserélt elektronikai cikkek, a kinőtt, rongyá foszlott gyerekruhák, de a városban, sétálva, ezekben a napokban szőnyegekkel, madáritatóval, wc kagylóval vagy akár akváriummal is találkozhatunk.

- Csak egy régi, üzemképtelen tévét dobok ki. Évek óta ott porosodott a pincében. A cseréjekor nem vitettük el, most viszont kell a hely, így lehoztam ide. Nem hiszem, hogy szüksége lenne rá valakinek, de ha mégis, hát vigye - mondja az 52 éves András az egyik kertvárosi hulladékgyűjtő sziget mellett, a lomtalanítások idején megjelenő lomisokra utalva.
- Én nem láttam senkit erre, aki ilyesmivel foglalatoskodott volna, de értékesebb szemetet sem látok sehol. Bizonyára nem tűnt el a lomizás, abban viszont biztos vagyok, hogy az emberek egyre kevésbé dobnak ki még használható dolgokat. - meséli.

Kevesebb kacat végzi az utcán - GALÉRIA

A hulladék elszállítása hivatalosan az A.S.A feladata. Azonban nem minden típusú szemetet kötelesek begyűjteni. A lomtalanítás során nem helyezhető el trágya, föld, építési törmelék, építési anyag, széna, szalma, gumiabroncs, akkumlátor. A szemétszállítók kötelesek otthagyni a mérgező, tűz- és robbanásveszélyes anyagokat, az állati tetemeket, a szelektíven gyűjthető valamint a saját testi épségüket veszélyeztető hulladékfajtákat.

- Éppen egy utcával ezelőtt kellett egy zsákot otthagynunk. Szelektíven gyűjthető hulladék volt benne. Gyakori hiba. Lomtalanításkor sokszor megesik, az emberekkel hogy nem néznek utána, mit szabad ilyenkor kitenni. - meséli munka közben az A.S.A. két dolgozója Újvároson.
Azt is elárulták: - Régebben több dolgunk volt ilyenkor. Most is sok a munka, sokan lomtalanítanak, de, a korábbi évekhez képest jóval kevesebb plusz szemét kerül ki a kukák mellé.

Olvasóink írták

 • 5. tams073 2012. november 09. 02:07
  „Mindenkinek egy kicsit igaza van de a tény az igen is sok szemetet lomot rakunk ki de pl én akár hányszor lomtalanitottam mire a kaputol az utig vittem a cumot leszették a kisebbségiek a szajrét és alig maradtt valami.2Meggondolom 100 szor, hogy kivigyem-e mert szétdurják széthuzzák a szemetet és takarithatok utánnuk és ha nem csinálom meg akkorra mire jönnek érte el sem viszik természetesen.Anugy ez a lekényelmesebb a városnak ahelyett mint külföldön van körzetenként kijelölne egy területet oda szelektiven le lehet rakni és örzik ne durják szét Igaz az én házam eleje nem Ginkosas senem kulturális város negyed igy nem számit.”
 • 4. Qllancs 2012. november 08. 15:23
  „Aki teheti az a lomot,szemetet elégeti otthon. Szegénység van ..a lomon is látszik.
  Sokan kijártak Nyugat-Európába lomizni. Na ott érdemes volt --régen. Bútorok, tv, háztartási eszközök, rengeteg jó holmi ...de már ott is vége a káánaánnak .”
 • 3. sultane 2012. november 08. 13:17
  „Nincs kacat, mert évekig nem volt a kertesházas övezetben lomtalanítás, vagy ha volt, akkor nem a ház elől vitték el. Felgyülemlett egy csomó szemét, majd elkezdték a ház elől elvinni. Akkor rengeteg cuccot kidobtak, most már csak az egy év alatt összegyűlt kerül ki.”
 • 2. Szimur 2012. november 08. 09:05
  „Csak azért mert már olyan szegények az emberek, hogy kacat sincs!!”
 • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. november 08. 08:18
  „Ilyenkor várok egy: "akkora a jólét, hogy a képcsöves monitorokat csak úgy hajigálják ki az emberek" reakciót XD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holman János szerint a Generál Média teljesítette vállalásait

A bannerekért cserébe a cég egy iskolaépületet kapott – a gazdasági válság miatt nem sikerült felújítaniuk. Tovább olvasom