Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kezdenek eltűnni a megbírságolt pártok

Mindszent - Hat mindszenti jelöltje és közös ügyintézőjük miatt három párt összesen hétszázezer forint bírsággal tartozik április óta az államnak. A három párt közül az egyik augusztus 22-én dönti el, fizet, vagy sem.
Két körzetben hat mindszenti személy pályázott az országgyűlési választásokon jelöltségre. Volt közöttük édesanya és fia, férj és feleség. Három új párt indította volna őket, és egy ember intézte a hivatalos ügyeket. A neveket azért nem lehet leírni, mert nem váltak hivatalosan képviselőjelöltté, mivel már az ajánlások összegyűjtése sem sikerült nekik a szabályoknak megfelelően.

Az Új Dimenzió Párt a szentesi központú választókörzetben megszegte a kötelezettségét, ami arra vonatkozott, hogy az ajánlóíveket hiánytalanul, határidőre vissza kell adni a választási irodának. Ezért a bírság 304 ezer 500 forint. A hódmezővásárhelyi központú körzetben az Új Magyarország Párt a 100 ajánlóívből határidőre csak 96-ot adott le, ezért 203 ezer forint bírságot fizethet. Az Együtt 2014 Párt szintén csak 96 eredeti példányt adott le a 100-ból, így szintén 203 ezer forint bírságot róttak ki rá, jogerősen.

Az érintettek fellebbeztek a döntés ellen. Nyár elején arról írt az országos sajtó, hogy a pártokra ilyen okokból kiszabott, összesen 92 millió forintnyi bírságnak csak a töredékét fizették be. Azóta az Új Dimenzió Párt honlapja megszűnt, az Együtt 2014 Pártén pedig áprilisi az utolsó frissítés. Egyedül az Új Magyarország Párt elnöke elérhető, vissza is hívja az újságírót.

Táncsics Péter áprilisban azt mondta, ha jogerőre emelkedik a mindszentiek ügyében kiszabott bírság, és fizetniük kell, megpróbálják behajtani a mindszenti szervezőn, dr. H. T.-n. – Mostanra minden bírságunk jogerőre emelkedett, összesen 65 millió forintról kell határoznunk – tájékoztatott pénteken Táncsics.

– Augusztus 22-én közgyűlést tartunk. Akkor eldöntjük, hogy ennek a bírságnak azt a részét, amelyet valamelyik munkatársunk hibájából róttak ki ránk, behajtjuk-e az érintetteken. Vagy mindet behajtjuk, vagy egy fillért sem – és ez vonatkozik a mindszenti úriemberre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokáig ért a víz Vásárhelyen

Az esőzések, felhőszakadások után bokáig ért a víz a vásárhelyi Szabadság tér nemrég felújított 85. számú házában, a pincében. Tovább olvasom