Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Kezes marad a vásárhelyi önkormányzat

Hódmezővásárhely - Továbbra is segíti a Dr. Nagy György utca 1-3. alatti társasházat a vásárhelyi önkormányzat.

A közösség részt vesz a panelfelújítási programban, amelyben a költségek harmadát az állam, az önkormányzat és a társasház vállalja. Mivel a legtöbb háznak nincs elég saját ereje, hitelt vesz fel. A vásárhelyi társasház is így járt el, az önkormányzat kezességvállalásával. Fundamenta-szerződést is kötött, amely viszont nem egyszerre jár le a hitelszerződéssel. Ezt a bank sérelmezte. A vásárhelyi közgyűlés tegnap rendkívüli ülésen úgy döntött, 2016 januárjáig meghosszabbítja készfizető kezességvállalását, így hárítják el a nehézségeket. Az ülésen elhangzott, a háznak van egymillió forint készpénze, így gond nem lehet.

Kiderült, hogy a Hódmezővásárhelyi Hulladékgazdálkodási Projektre 25 millió forinttal több kell, mint eredetileg tervezték. Ezt az összeget most az önkormányzat odaadja, hogy az eszközök beszerzése elkezdődhessen, de a többletköltségre igényt nyújtanak be, így a pénzt vissza fogja kapni a város. 71 millió forint kamatmentes hitelt ad az önkormányzat november végéig a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulásnak.

A szervezet részt vesz a megyében élők egészségét felmérő és javító programban, erre nyert 142 millió forintot. A felét már megkapta, a másik felét viszont meg kell előlegezni, hogy a program rendben be is fejeződjön.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a jövő évi ifjúsági úszó-Eb-re

Hódmezővásárhely a 2016-os ifjúsági úszó-Európa-bajnokságra készül. Építenek egy 25×33 méteres bemelegítő medencét is, ami jövő tavaszra készül el. Tovább olvasom