Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Kiállítás hulladékból készült tárgyakból Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hulladékból készült tárgyakból nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban. A Kukatündér című tárlaton közel négyszáz – óvodások által - újrahasznosított darabot tekinthetnek meg az érdeklődők.
Tavaly ősszel hirdetett akciót a Zöld Kapocs Munkaközösség. Akkortól alkotják az óvodások a mostani kiállítás számára az „újra megtalált értékeket."

A gyerekeknek az alkotás örömén a túl a kiállításra való készülés egyfajta természettudatos nevelés is volt, hiszen a játékos tárgyformálás által a legifjabb generációk megtapasztalhatták, miként születik újjá egy már hulladéknak tekintett tárgy. S ennek köszönhetően találkozhattak azzal a gondolattal, hogy a látszólag értéktelen, kidobásra ítélt dolgoknak is lehet még szerepük a világban.

A közel négyszáz kiállításra kerülő újrafeldolgozott tárgy között vannak kindertojásbelsőből, dugókból, fémdobozokból, tojástartókból, papírtasakokból, üvegekből készült „műremekek" is. Az óvodások többek között alkottak fémdobozokból szélcsengőt vagy tárolódobozt; kalózhajót műanyagüvegből, gólyafejet pezsgőskupakból és lovagi várat tojástartóból.

A kiállításon túlmenően a kézműveskedésre nyitott érdeklődők maguk is kipróbálhatják, hogy milyen érzés hulladéknak számító anyagokból egy új tartalommal bíró alkotást készíteni. Május 8-án, csütörtökön 15 órától, a kiállítás megnyitását követően egészen 18 óráig várják a barkácsácsolni vágyókat a művelődési központba.

Olvasóink írták

  • 1. Petrikné Tóth Piroska 2008. május 08. 09:24
    „Gyönyörű dolgok kerültek ki az óvónők,óvodás-,iskolás gyerekek kezéből,jó látni,hogy mennyi kreatív ember él a városban.
    Ez nem kerül pénzbe,ezt meg lehet tanítani a gyerekeknek is,hiszen velük együtt ,előttük készültek a játékok.
    Sajnos,valahol aztán elveszik ez a tudás,érdeklődés:Hova lesz?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb nagyáruházat várnak a Hódtóban

Hódmezővásárhely - Újabb jelentős területtel bővül Vásárhelyen az üzletközpontok negyede. A Hódtói… Tovább olvasom