Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Kidőlt a házfal a Temesvári utcában

Hódmezővásárhely - Kidőlt a vásárhelyi Temesvári utca 20. számú ház fala. Az életveszélyessé vált ingatlant kora délután aládúcolták, a tulajdonos idős házaspár a melléképületben húzza meg magát.
– Hatalmas robajra ébredtünk hajnali fél 2 körül. Azt hittük, hogy a szomszédos üzemben borultak le a vasak, vagy a másik szomszéd tehene, lova csapta a zajt. Aztán ahogy benyitottunk az utcai szobába, megláttam, hogy bedőlt a fal, egyenesen a nemrég vásárolt tévénkre – mesélte a történet részleteit a házban élő Kocsis László(70), aki feleségével, Mihály Máriával (71) szerencsére a hátsó szobában aludt a falomlás idején.

Laci bácsi megpróbálta kihúzni a tévét a ráomlott faldarabok alól, de nem járt sikerrel. Aztán azt hallotta, hogy recseg-ropog az épület: a fal többi része az utcára zuhant. Az egyik ablak egyenesen az úttesten landolt.

Az önkormányzat szakemberei dúcolták alá a gerendát. A szerző felvétele
Az önkormányzat szakemberei dúcolták alá a gerendát.
A szerző felvétele

– Rettenetesen megijedtünk. Szerencsére épp előttünk járőröztek a rendőrök, akik becsöngettek, hogy segítsenek. Reggel 8-ig őrizték a házat, nehogy baja essen valakinek – tette hozzá a bácsi, aki feleségével együtt a szomszéd Borsodiéknál kapott menedéket.

– Kinn volt mindenki a háznál, a tűzoltók, a katasztrófavédelem és a szomszédok, hogy segítsenek rajtunk. A polgármesteri hivatal dolgozói azt mondták, újjá lehet építeni a falat, addig is aládúcolták a gerendákat – mondta Kocsis László.

Az idős házaspárnak a város felajánlotta, hogy átmenetileg elhelyezi őket, ám Kocsisék nem éltek a lehetőséggel. – Elleszünk a hátsó, fűtött részben, a feleségem ragaszkodik hozzá, hogy itt lakjon, hiszen itt született. Én is maradok, 32 éve lakom itt, amióta házasok vagyunk.

Laci bácsi szerint az 1920-as években emelt, vert falú épületet a belvíz tette tönkre, teljesen átitatta a környező talajt, és felszivárgott a házuk falába.

Olvasóink írták

 • 10. Én2 2011. január 21. 12:42
  „Igaz amit írtál magán segítsen az ember az a biztos, de azért az adományól összegyűjtött pénzeket nem kell lenyúlni. Ez aljasság.”
 • 9. tol 2011. január 20. 21:36
  „hát, igen. Állam bácsi segít. Azért, egy kis útmutató. Segíts magadon, az Isten is megsegít!”
 • 8. deszkás 2011. január 20. 10:56
  „Csak az igazságért:az igazi vertfalú ház a sarkokon is összekapcsolt gerendakötegre épül.Ez a szigetelése.”
 • 7. Én2 2011. január 20. 09:35
  „hecsedi-Nem vagyok nagyszájú csak igazgságos , miért fáj Neked az igazság. Sajnos adakozni nincs módomban mivel nem vagyok polgármester . és nagyon pici pénzből élek.Elsősorban az önkormányzat dolga a segítség ilyen esetben, az embereknek ne csak a szavazatai kelljen hanem a gondoskodjanak is róluk. pl. mhely.”
 • 6. bubuska73 2011. január 20. 08:44
  „4. lenmag
  Sajnos a szigetelés igen sokba kerül!Akik ilyen házban élnek /köztük mi is/,nagyon jól tudják,hogy alá kellene szigetelni,de ha nincs miből,akkor nincs miből!”
 • 5. hecsedli 2011. január 19. 20:32
  „Én 2 legyél már adakozó is ne csak nagyszájú, lássuk hogyan segítesz te magad.Úgy is mondhatnám legyél ember .”
 • 4. lenmag 2011. január 19. 17:39
  „Ez a "való világ" ?!!!.. A víz a hibás má´ megint...azé´ szigetelni nemártana mondjuk!...remélem helyre tudják állítani az épületet!”
 • 3. almaszósz 2011. január 19. 16:44
  „Én2 - Nyugi, biztos fog segíteni az Önkormányzat!
  eldorádó - Az idézett felsorolásból a MUNKAHELY maradt csak ki, de ezek is csak álmok!”
 • 2. eldorádó 2011. január 19. 13:41
  „ingyen házat mindenkinek! "3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék!"”
 • 1. Én2 2011. január 19. 10:05
  „Igen ezeken az embereken kellene segíteni a városnak és nem új autókat vásárolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hónapokra letakarják Tornyai legendás Juss című képét

Nagyszabású felújításra készül a hódmezővásárhelyi Alföldi Galéria, emiatt letakarják és becsomagolják a Tornyai János által festett Nagy Juss című művet. Tovább olvasom