Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Kiemelt beruházás lett a mindszenti csatornázás

Mindszent - A mindszenti szennyvíztisztító és szennyvízcsatorna-hálózat projektet kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány – február 12-én számolt be erről a Magyar Közlöny.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
A mindszenti szennyvíztisztító és szennyvízcsatorna-hálózat projektet kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány – február 12-én számolt be erről a Magyar Közlöny. Ez az egyes szakaszok felgyorsulását, a határidők rövidülését jelentheti. A projekt pillanatnyilag a közbeszerzéseknél tart, várhatóan még a tavasszal startolhatnak a kivitelezési munkák, és amennyiben minden a tervek szerint alakul, 2014 áprilisára fejeződhetnek be, és megkezdődhet a 6 hónapos próbaüzem – tudtuk meg az önkormányzat munkatársától.

– A víziközmű-társulat megalakulása, vagyis 2008 júniusa óta 307 millió 707 ezer forintot fizettek be a mindszentiek a számlára – mondta Hevesi István, a víziközmű-társulat elnöke. – Lakáskasszás ügyfeleink esetében a kintlévőség a közelmúltban 57 millió 370 ezer forint volt, amelyből az önkormányzat még behajtott 1 millió 800 ezret, vagyis jelenleg 55 millió 570 ezer a fundamentások tartozása. A kintlévőség azonban ennél jóval több, ugyanis még 380 ingatlan nem jelzett vissza, köztük közel 200 önkormányzati tulajdonú, ezeknek 79 milliót meghaladó a tartozása, így a teljes összeg több mint 134 millió forint – közölte Hevesi.

A nettó 3,5 milliárdos beruházásból 554 millió forint a mindszenti lakosság önrésze. A végső határidő 2014. december 15., ekkorra kell elkészülnie teljesen a szennyvíztisztítónak és a szennyvízcsatorna-hálózatnak. Vagyis a munkálatokkal a már említett határidőre, áprilisra végezni kell, mert még a 6 hónapos próbaüzemnek is bele kell férnie ebbe a terminusba december 15-éig.

Olvasóink írták

 • 2. dugo 2013. március 21. 16:12
  „Remélem a csatornázás után az úttak is helyre lesznek hozva. Az utak állapota kritikán aluli lásd a Munkácsy utca.”
 • 1. 48as 2013. március 21. 10:51
  „Az Önkormányzaton miért nem lehet behajtani ami kötelesség lenne, és a lakosság nem fizetô része is nevethet tovább a fizetôkön. Teli a város emberekkel akik semmit nem fizetnek, se ingatlan adót, se gkj. adót.
  Régi igazság attól lehet elvenni akinek van, a többi meg röhög a markába, a városal együtt. Lassan úgy néz ki, hogy a bunkó nép fizet, a többi meg vár az eredményre. Itt Hevesi István bölcsességével sem lehet jobban húzni a szekeret.

  Idôpontot meg kaptunk számosat, de ez idáig egy sem lett betartva, igaz magyarázat az mindég volt.
  A bonyodalmak a kivitelezésnél kezdôdnek. Legkésôbb akkor vége, a híres mesék, és álmok világának.
  Az Önkormányzat meg úgy tesz mintha, más kötelessége nem lenne. Az gyenge úthálózat 80 %-a felújjításra szorúl.
  Na, csak álmodozzunk tovább.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes fertőzés a vásárhelyi kórházban

Négy műtött nő bizonyítottan, egy pedig feltételezhetően hozható összefüggésbe a magas lázzal, izomfájdalmakkal járó fertőzéssel. Tovább olvasom