Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Kifelé húzódik az áramszolgáltató Vásárhelyen

Hüdmezővásárhely - A vásárhelyi polgármesteri hivatal helyett a Kutasi út 24. szám alá költözik az áramszolgáltató. Korsós Ágnes, a város címzetes főjegyzője nem érti a döntést, alacsonyabb bérleti díjat is ajánlottak azért, hogy maradjanak a városközpontban. Az EDF DÉMÁSZ Zrt. gazdasági változásokra hivatkozik.
Gazdasági változásokra hivatkozva felmondta mától a vásárhelyi önkormányzattal a bérleti szerződést az áramszolgáltató, amelynek 2007 óta biztosítottak a polgármesteri hivatalban ügyfélszolgálati irodát – tájékoztatta lapunkat Korsós Ágnes, a város címzetes főjegyzője.

– A szerződés felmondásának jelzését követően levélben kértük a szolgáltatót arra, hogy a vásárhelyiek érdekében továbbra is maradjon a városházán az ügyfélszolgálat. Azt is felajánlottuk, hogy az eddigi havi 50 ezer forintos átalány megfizetése helyett úgymond jelképes összegért, 10 ezer forintért használják az 5 munkaállomásból álló irodát. Erre is azt a választ kaptuk, hogy a gazdasági változások miatt nem változtatnak a döntésükön, és a Kutasi útra költöznek. Nem értem a döntésüket, hiszen alacsonyabb bérletet ajánlottunk azért, hogy a vásárhelyiek egy helyen, a városközpontban, jól megközelíthető épületben intézhessék az ügyeiket. Annak idején két munkaállomással működött az árszolgáltató, kérésükre további három munkaállomást átadtunk számukra. Úgy gondolom, hogy minden kívánságukat teljesítettük, mégis mennek. Sajnálatos, hogy a vásárhelyieknek a jövőben a város szélén, nehezen megközelíthető helyre kell kijárni, intézni az ügyeiket – mondta Korsós Ágnes.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. vásárhelyi ügyfélszolgálata május 16-ától a polgármesteri hivatalban lévő irodából a GDF SUEZ telephelyére, a Kutasi út 24. szám alá költözik. A változásról ügyfeleiket előzetesen tájékoztatták ügyfélszolgálati irodáikban és honlapjukon. A 2013-as év gazdasági változásai kapcsán a társaság felülvizsgálta ügyfélszolgálati irodáinak működtetési feltételeit, és élve a jogszabály adta lehetőséggel, a szolgáltatási területen lévő más szolgáltatókkal együttműködve biztosítja az ügyfelek ellátását több településen is. Az EDF DÉMÁSZ és a GDF SUEZ közös telephelyen működő ügyfélszolgálatai az ügyfelek kényelmét is szolgálják, hiszen egy helyen tudják igénybe venni a két társaság szolgáltatásait. A nyitva tartás nem változott, a munkatársak továbbra is változatlan létszámmal fogadják az ügyfeleket – közölte érdeklődésünkre e-mailben az EDF DÉMÁSZ kommunikációs csoportja.

Olvasóink írták

 • 16. DÓZER 2013. május 22. 21:42
  „Béreljen most a város ötvenezerért egy irodát a Démásztól a Kutasi úton, és vigye ki oda a közműcégeinek adminisztrációját. És tényleg: ott még parkolódíjat sem kell fizetni. Ez lenne az igazán állampolgárbará, és kölcsönösen etikus, hehehe...”
 • 15. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 19. 12:43
  „"jól megközelíthető épületben intézhessék az ügyeiket"
  Kolbászolni mellékutcákba, kerülgetni egy fél városrészt, mindezt fizető parkolási övezetbe, miféle jól megközelítésről beszélnek?
  Hülye szokás, bankok és egyéb, közintézményt a legképtelenebb parkolási övezetbe tenni.
  Valami státusszimbólum, hogy központba kell lennie? Gőzömnincs mennyi az ügyintézési idő, honnan tudjam mennyi időre vegyek jegyet? pláne, ha még nem is jó az átkozott autómata.
  Ha valami miatt postára kell mennem, biztos, hogy 6 után megyek.”
 • 14. JB007 2013. május 16. 22:13
  „Lehet utálni a szolgáltatókat. Egyértelműen a profitra mennek, közben viszont igyekeznek szolgáltatni.

  Milyen jó is lenne az állami energiaszolgáltató! Lenne egy jó káder vezetője. A helyi és környékbeli politikusok pereputtyai megkapnák a középvezetői állásokat. Melósnak felvesznek szakembereket, de a hozzá nem értő vezetőség miatt nem tudnának normálisan dolgozni.
  Aki olvasta a Láthatatlan légió c. Rejtő regényt, az tudja mi várható.

  Szóval inkább egy multi, mint egy állami, politikusok által irányított pénznyelő.”
 • 13. 48as 2013. május 16. 21:41
  „Az EDF döntését még L.J. sem tudja felülírni, ez lehet az igazán bosszantó dolog. lesz még mosoly szünet több szolgáltatóval is, de valóban minden civakodásnak a lakosság issza meg a levét. Félek, hogy a rezsicsökkentésnek nagy ára lesz.”
 • 12. 48as 2013. május 16. 21:12
  „Tegyük fel úgy a kérdést: Mi annak az oka, hogy az Önkormányzat annyira ragaszkodik az EDF-hez? Gondolom ezért a bérleti díjért találnak más bérlôt is. Esetleg más intézmény is tudná annyira a lakossági érdekeket szolgálni, mint az EDF.
  Nem kell itt mindenbôl ügyet csinálni. Még nagyon sokan fognak ide-oda költözködni ami esetleg még nagyobb gondot hoz magával.”
 • 11. Amplitudó 2013. május 16. 19:41
  „Az országból kellene már kifele húzódnia...”
 • 10. mivan? 2013. május 16. 18:56
  „Oda mennek ahova akarnak. Oszt?”
 • 9. szatyi 2013. május 16. 18:11
  „"7. booo 2013.05.16. 16:38 "
  egyszerűbb telefonon elintézni az ügyeket! MINDENT el lehet intézni !
  ... aláírtam és bevittem. De be is küldhettem volna postán."

  Nem érzed az ellentmondást?”
 • 8. tatár 2013. május 16. 17:50
  „Mi itt a baj? A Démász is rezsit akar csökkenteni.”
 • 7. booo 2013. május 16. 16:38
  „Véleményem szerint, sokkal egyszerűbb telefonon elintézni az ügyeket! MINDENT el lehet intézni ! Ja és nagyon gyorsan!
  Főleg este 6 után! Tulajdonosváltáskor nem kell telefonon bemutatni a szerződéseket, semmit, gyorsan kiküldik a szerződést, amit aláírtam és bevittem. De be is küldhettem volna postán. Igy nem kellett sorba állni, sorszámot húzni.
  Haladni kellene a korral!”
 • 6. csafe 2013. május 16. 15:45
  „Apa kezdődik.... !”
 • 5. X_Y 2013. május 16. 15:29
  „Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten...
  Majd ügyintézni menjenek a lázárhelyiek taxival - telik rá a rezsicsökkentésből :)”
 • 4. Alsóváros 2013. május 16. 13:56
  „Ti kibabráltatok velük, ők kibabrálnak veletek. Nem tudom, mit kell ezen értetlenkedni.”
 • 3. spiler 2013. május 16. 13:37
  „ja kérem......Ők is gondolkodnak....lakók meg menjenek,,,más városban is igy van”
 • 2. szatyi 2013. május 16. 13:13
  „"Nem értem a döntésüket, hiszen alacsonyabb bérletet ajánlottunk azért, hogy a vásárhelyiek egy helyen, a városközpontban, jól megközelíthető épületben intézhessék az ügyeiket."

  Talán nem kellett volna a főnök úrnak(O. V.) a multik elleni harcot elindítni!”
 • 1. balihoho 2013. május 16. 12:21
  „Máig nem fogták még fel a város elől járói, hogy a szolgáltatókkal való civakodásnak, ellenségeskedésnek, /lásd rezsicsökkentés ürügyén történő vádak, mint az extra profit emlegetése, meg hasonlók/ végül is a város egésze issza meg a levét?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adománygyűjtésben segítenek a mentősöknek Vásárhelyen

Határozottan nehéz folyamatosan nyomni a mellkast – jegyezte meg Gulyás Róbert: a vásárhelyi Főnix Taxitársaság sofőrjeinek tartottak képzést. Tovább olvasom