Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Kifestő és sapka a Mikulástól

Ajándékokkal megpakolva érkezett tegnap a Télapó a vásárhelyi Zrínyi utcai óvodába. A Mikulást fia, Miki és egy krampusz is elkísérte. A különleges vendégektől először megilletődtek a gyermekek, de néhány perc elteltével már közösen dalolták vidáman a Télapót köszöntő énekeket.
A vásárhelyi Zrínyi utcai ovisokat a Télapó és az óvó nénik is meglepték. Fotó: Gyenes Kálmán
– Remélem, nem kapok virgácsot – suttogta tegnap az egyik Zrínyi utcai ovis a Télapóra várva Vásárhelyen. A piros ruhás, nagyszakállú vendégből rögtön kettő is ellátogatott az intézménybe. Merthogy a Mikulás – akinek a hangja a helyi rádióból ismerős – a fiával, Mikivel érkezett. Persze nem maradhatott ki a csapatból a fekete ruhás, piros szarvú krampusz sem. Az apróságok először kissé megszeppenve figyelték a Télapót, de leginkább a krampusszal nem voltak kibékülve. A Mikulás meg is kérdezte a gyermekektől: talán félnek a feketeruhás kísérőjétől? „Nem bántok én senkit!" – fakadt ki erre a krampusz.

Néhány perc elteltével azonban már oldott hangulatban, kórusban válaszoltak a kérdésekre a csöppségek. Persze a Télapót köszöntő énekek sem maradhattak el. A közös produkcióknak pedig meg lett a jutalma, minden gyerek kapott ajándékot. De ezzel még nem ért véget a meglepetések sora. Egy hatalmas tortát is kaptak a jóságos Mikulástól a Zrínyi utcai óvodások. A marcipános sütibe egy mogyorót rejtettek. Aki megtalálta, plusz ajándékcsomagot zsebelhetett be.

Az óvoda vezetősége is meglepte a kicsiket. Közös ajándék helyett az idén mind a hetvenhárom apróság egy-egy Mikulás-sapkával és kifestőkönyvvel térhetett haza.

Horváth Kyra csizmájába mesekönyvet pakolt odahaza a Télapó. A kislány lelkesen idézte fel azt a pillanatot, amikor fürdés után meglátta az ajándékot. Banánt és gumicukrot is vitt Kiss-Molnár Ivett otthonába a Mikulás. A kislány elmondta: édesanyja vette észre, hogy valami piroslik az ablakukban. Nagyon örült az ajándéknak, de azért rögtön azt is hozzátette: karácsonyra pisztolyt szeretne a Jézuskától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszántották a termést

Elkeseredésükben beszántották és kidobták a termésük jó részét a mindszenti pritaminosok. Nagyék és… Tovább olvasom