Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Kígyót, békát láthatunk Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hogy valóban a feketeöves lazac e a legbátrabb, és hogyan fest egy kosorrú nyúl, vajon mekkora a nagyszájú béka névadó testrésze, és miért fogy el évente több, mint fél mázsa nyúl?
Minden talányra fényt deríthet az, aki november 10. és 16. között ellátogat a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központba, a Hüllő Zoo kiállításra.

A vándorbemutató visszatérő vendégnek számít már a városban, évente megrendezi kisállatok, tengeri csigák, kagylók és ásványok kiállítását és vásárát. Az utazó kiállítás célja, hogy a természet csodáit, misztikus élőlényeit emberközelbe hozza, és részletes leírásokkal lehetővé tegye a széles körű ismeretszerzést is.

A hüllők az Antarktisz kivételével minden kontinensen élnek, legtöbbjük tojásrakó és általában pikkelyesek. A most bemutatásra kerülő állományban megtalálható a közel 5 méteres és 100 kg-os tigrispiton, amely képes egy szarvast vagy majmot is elfogyasztani, a krokodilok, a varánuszok, a siklók, a kígyók egy-egy példánya, valamint a teknős is, amely közismerten a világ leglassabb élőlénye, hisz hónapok alatt is csak egy-két km-t képes megtenni.

Természetesen izgalmas élmény vár azokra is, akik a madárpókokra, kisállatokra, rágcsálókra kíváncsiak. Ők láthatják például a madagaszkári óriáscsótányt, amely méreteiről és szelídségéről nevezetes.

Az élőlények mellett, lehet gyönyörködni majd tengeri csigák, kagylók házaiban, ritka ásványokban is, közülük számos megvásárolható és hazavihető.

A különleges kiállítás, a szervezők szerint, már sok embernek segített már leküzdeni a hüllőkkel kapcsolatos előítéleteket, félelmeket. Emellett élvezetes programot jelent kicsik és nagyok számára egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százak vettek részt a vásárhelyi egészségnapon

Hódmezővásárhely - Már a hivatalos megnyitó előtt százak tolongtak szombaton a Hódtói… Tovább olvasom