Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Kigyulladt egy vásárhelyi panellakás: a tűzoltók befejezték a lakások átvizsgálását - FOTÓK

Kigyulladt egy vásárhelyi panellakás: a tűzoltók befejezték a lakások átvizsgálását - FOTÓKFotó: Török JánosA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Négy ember füstmérgezéssel került kórházba, egy 65 éves férfi saját erkélyén vesztette életét.
13:30 - A tűzoltók negyed kettőkor végeztek a lakások átvizsgálásával. A házban továbbra is füstszag terjeng, csupa víz minden. Az egyik első emeleti lakó, István elmondása szerint nagy üvöltésre ébredtek, "tűz van", majd az utcára siettek a lakásból.

A kiégett lakás melletti a lakó elmondta, aki tüzet nem, vizet kapott. Simon Józsefék zajra ébredtek, érkeztek a tűzoltók, le kellett menniük a ház elé.

A neve elhallgatását kérő hatodikon lakó fiatal férfi feleségének a keresztanyja a meghalt férfi felesége. A nőt füstmérgezés gyanújával szállították kórházba, később kiengedték. Családja körében próbálja feldolgozni a tragédiát.

Bár a pontos okát egyelőre nem tudni a tűznek, a lakók egy korábbi tűzesetből kiindulva arra gyanakodnak, hogy a ház elektromos hálózatában lehetett zárlat.

12:00 - Hegedűs Zoltán polgármesteri jogokkal rendelkező alpolgármester sajtótájékoztatón elmondta: megkezdődött a visszaköltöztetés a házba, fokozatosan engedik vissza a lakókat, a lakások áramhálózatát egyenként vizsgálják át a szakemberek, a költségeket a város állja. A város biztosítási alkuszcégének segítségét is felajánlotta a lakásokban keletkezett károk felmérésére, így meggyorsítva a kárrendezés folyamatát.

Egy embert kért ideiglenes elhelyezést a Cseresnyés Kollégiumban. Megtudtuk, a füstmérgezés gyanújával kórházba került személyeket kiengedték.

06:40 - ​Egy ember meghalt, amikor tűz keletkezett egy panelház egyik lakásában Hódmezővásárhelyen, a belvároshoz közeli Hódtó utcában szombaton hajnalban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Molnár Krisztina elmondta, a 65 éves férfi holttestét annak a hetedik emeleti lakásnak az erkélyén találták meg, ahol a tűz keletkezett. Hozzátette: négy embert füstmérgezés miatt kórházba szállítottak. A ház lakóit - csaknem száz embert - biztonságos helyre, a városi sportcsarnokba és a Cseresnyés kollégiumba kísérték - közölte a főhadnagy. A tűzhöz a megye szinte minden parancsnokságáról riasztottak egységeket, a munkálatokat a katasztrófavédelem műveleti szolgálata irányítja. A lángokat sikerült megfékezni, az utómunkálatok azonban hosszabb ideig eltarthatnak - tudatta a szóvivő.
 
GALÉRIA - Kigyulladt egy lakás, égett egy tízemeletes panel Vásárhelyen. Fotó: Török János

Korábban írtuk:

Tűz keletkezett egy panelház egyik lakásában Hódmezővásárhelyen, a Hódtó utcában. A helyszínre a hódmezővásárhelyi, a szegedi, a szentesi, a makói és az orosházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását. Az egységek a ház lakóit biztonságos helyre, a városi sportcsarnokba kísérik - közölte a Katasztrófavédelem.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízkereszt van, véget ért a karácsonyi ünnepkör

Vízkereszt van, véget ért a karácsonyi ünnepkör
Vízkereszt napja van. Ma ér véget a karácsonyi ünnepkör. Tovább olvasom