Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kihelyezett ügyfélfogadás Szikáncson heti kétszer

Ezentúl nem kell beutazniuk a szikáncsiaknak a vásárhelyi polgármesteri hivatalba, ha ügyes-bajos dolgaikat akarják elintézni. Hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön ugyanis kihelyezett ügyfélfogadást tartanak a falu iskolájában. Tegnap délután 2 óráig hárman éltek ezzel a lehetőséggel.
Tegnap Kardos Lajosné várta a szikáncsiakat. Fotó: Tésik Attila
E héttől, minden hétfőn és csütörtökön kihelyezett ügyfélfogadást tartanak a vásárhelyi önkormányzat munkatársai Szikáncson. Ezt a lehetőséget még

Lázár János vásárhelyi polgármester ígérte meg, miután a falubeliek tavaly népszavazáson erősítették meg: továbbra is a várossal közösen képzelik el a jövőjüket, nem akarnak önállósodni.

Tegnap Kardos Lajosné, a vásárhelyi Vállalkozásfejlesztési és Tanácsadó Központ vezetője tartott ügyeletet a szikáncsi általános iskolában. Délután 2 óráig három helybeli fordult hozzá. De mint kiderült: hétfőn, az első napon is ugyanennyi szikáncsi kereste fel ügyes-bajos dolgával.

– Volt, aki már a téli tüzelőjének megvásárláshoz kér lakásfenntartási támogatást, ebben akart segítséget, de kárpótlásról is érdeklődtek már, mint ahogy jogi tanácsért is jöttek – sorolta az ügyeletes. Szerinte egyébként minél jobban elterjed a híre a faluban a helybeli ügyintézésnek, annál többen élnek majd ezzel a lehetőséggel. Azt is megtudtuk, hogy először a vásárhelyi polgármesteri hivatal iroda- vagy csoportvezetői látják el az ügyletet, a későbbiekben viszont az ottani ügyintézők is vállalnak szikáncsi napokat.

Szerettük volna megtudni, mit szólnak a kihelyezett ügyintézéshez a falubeliek, ám nemhogy az iskolában, de még az utcán sem találkoztunk egy lélekkel sem. Végül becsöngettünk egy házba. Lencse Imréné jónak tartja, hogy helybe jönnek a hivatali dolgozók. Szerinte főként az időseknek jelent könnyebbséget a helyi ügyintézés, hiszen így nem kell beutazniuk Vásárhelyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékpontos retrokávéház úttörőkkel és kisdobosokkal

Az úttörők irányítanak, a kisdobosok pedig gyakorolnak a vásárhelyi Emlékpont retrokávéházában,… Tovább olvasom