Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Kínában rakott fészket a világbajnok vásárhelyi postagalamb

Hódmezővásárhely - Picasso békegalambja és a vásárhelyi postagalamb-egyesület szabadon engedett szárnyasai 23 kisiskolás fantáziáját mozgatták meg az Alföldi Galéria szombati galambdélelőttjén.
Huszonhárom vásárhelyi kisiskolás rajzolta újra szombaton Pablo Picasso világhírűvé vált, zöld ágat a csőrében tartó galambját. Az alkotás a Béke Világtanács jelképévé vált.

A vásárhelyi Alföldi Galériában rendezett eseményen nagy érdeklődéssel hallgatták a résztvevők, főleg a szülők Kovács Mihályt, a vásárhelyi postagalamb-egyesület elnökét, aki nem csupán a postagalambokról és versenyeztetésükről beszélt, de 70 galambot is szélnek eresztett, amelyek másodpercek alatt eltűntek.

Az izgatott galambok és szemlélőik. Fotó: Tésik Attila
Az izgatott galambok és szemlélőik.
Fotó: Tésik Attila

– Világbajnok galambunk is van. Igaz a 08-D-203350 SKT nevű sötét tojót az idei, Németországban megrendezett világbajnokság után a verseny szervezői elárverezték. A világbajnok galamb közel 1,2 millió forintért kelt el, és került ki Kínába. A galambot én és András fiam nevezte, de a szabályok szerint amikor kikerült a versenyre, már a rendezők tulajdonává vált – mondta Kovács Mihály.

A gyermekek percekkel később a galéria folyosóján – Picasso alkotása alapján – újrarajzolták a spanyol mester galambját. A Tornyai-iskolába járó, 7 éves Szögi Ricsi valóságos kis kompozíciót készített, a Szőnyi Benjámin iskolába járó, 7 éves Demeter Anna pedig két galambot is papírra vetett. A verseny végén valamennyi kisgyermek galambformájú édességet kapott. A győztesként kihirdetett Földesi Boglárka, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola másodikos diákja pedig könyvcsomagot és a november 30-áig látható Picasso-kiállításra szóló belépőt kapott – négy személyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A héten javítják ki a vásárhelyi csőtörést

Hódmezővásárhely - Nem egyszerű feladat a vásárhelyi Szántó Kovács János utcai csőtörés kijavítása: a kért alkatrész a múlt hét végén érkezett meg, és e hét elején építik be. Tovább olvasom