Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kinőtt a földből egy buszmegálló

Hódmezővásárhely - A 47-es főút négysávosításával egy időben buszmegálló épült a kishomoki Anno vendéglőnél az út mindkét oldalán. A Tisza Volánt ezzel olyan alaposan meglepte a kivitelező, hogy az autóbusz-társaság nem is tudta azokat beilleszteni az új menetrendjébe.
– Nem mi kértük a megállókat, s a buszvezetőink sem tudták mire vélni, amikor néhány napja megpillantották azokat a 47-es út mellett – mondta lapunknak Mező István. A Tisza Volán közszolgáltatási igazgatója hozzátette: így nem is tudtak velük kalkulálni a 2010-es menetrend összeállításakor. Amikor az ugyanis novemberben a nyomdába került, még nyoma sem volt a megállóknak. Ráadásul a közeli kertészetnél, illetve a kishomoki boltnál évtizedek óta két megállójuk is található. Az új pedig éppen ezek között áll.

– Az illetékes szakhatóságtól, a Magyar Közúttól kérünk tájékoztatót, de ha megkapjuk, akkor is valószínűleg csak feltételes megállóként fogjuk használni az Annónál lévő megállókat. Azaz ha várakozik ott utas, akkor azt felveszi a járat, egyébként pedig nem áll meg ott. Pilótáink még nem láttak ott egyetlenegy várakozó utast sem – mondta Mező István.

Kovács Mónika, az Anno vendéglő üzletvezetője a megállóban. Itt most még senkit sem vesznek fel a buszok. Fotók: Segesvári Csaba
Kovács Mónika, az Anno vendéglő üzletvezetője a megállóban. Itt most még senkit sem vesznek fel a buszok. Fotók: Segesvári Csaba

– Nem mi kértük, és senki sem gondolhatja komolyan, hogy a kedvünkért építettek megállót az Annóhoz. Amikor tavaly júniusban átvettem a vendéglő vezetését, a kivitelezési terveken már láttam, hogy buszmegállót építenek elénk – mondta Kovács Mónika, az Anno vendéglő üzletvezetője. – A munkatársaimmal autóval járunk dolgozni, sőt a vendégeink is ezzel érkeznek, így nincs szükségünk a megállóra – tette hozzá.

Bali Péter, a Mota-Engil Zrt. mérnöke kérdésünkre elmondta: az Anno vendéglőnél lévő új megállók építése szerepelt az építkezés eredeti tervében. Ezek alapján végezték el a kivitelezési munkálatokat.

Megálló az Anno vendéglőnél. A vásárhelyi önkormányzat kérte a megépítését.
Megálló az Anno vendéglőnél. A vásárhelyi önkormányzat kérte a megépítését.

– Nem illetékes a 47-es főút építése ügyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – hárította el kérdéseinket Légrádi Veronika, a cég szóvivője, aki a beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-hez irányított bennünket. Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs igazgatója lapunkat arról tájékoztatta, hogy az Anno vendéglőnél épített buszöblök körülbelül 2000-ben, a vásárhelyi önkormányzat kérésére kerültek be az út építési tervébe, így szerepelhettek az építési engedélyben is. Fazakas Orsolya úgy tudja, folynak az egyeztetések, hogy a megállók bekerüljenek a távolsági autóbuszjáratok menetrendjébe is.

Az Anno vendéglőnél kezdődik a Kishomok Tisza felőli részéhez vezető szervizút. Ez biztonságossá teszi a lehajtást a Vásárhelytől néhány kilométerre fekvő Kishomokhoz. A buszmegállóval azok életét könnyítik majd meg, akik ezen a részen élnek, s a városba szeretnének eljutni. Jelenleg ugyanis a legközelebbi buszmegállóig legalább egy kilométert kell gyalogolniuk.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. joy 2010. január 10. 09:21
  „A buszmegálló az, ami a hivatalos menetrendben szerepel.
  Ha egy valaki kéri a tervezés szakaszában, az megépülhet.
  A kérő /jelen esetben a Hmvhelyi önormányzat/ feladata lett volna a szolgáltatótól kérni a menetrendi beillesztést.

  Megjegyzés:
  Később ne sápítozzon senki, minek áll meg fűnél-fánál a járat, így megnövelve a menetidőt?!!”
 • 28. rozator 2010. január 09. 02:01
  „Mindenki oda épít buszmegállót ahová akar! Ez a demokrácia! Meg az, hogy a busz ott áll meg ahol megrendelték!”
 • 27. Conquer 2010. január 09. 00:56
  „Hm. Most nem azért a három forintért, de régen is volt buszmegálló arrafelé, csak egy kicsit feljebb, ahol most a wakeboard pályához lehet bemenni. Úgyhogy nem kell csodálkozni, hogy lett egy buszmegálló egy kicsit lejebb, így teljes az út.”
 • 26. Szemif 2010. január 09. 00:03
  „Vihar egy kiskanál vízben, bár ez lenne a legnagyobb probléma a tömegközlekedés kapcsán, hogy van a megyében egy új egyelőre használaton kívüli buszmegálló. :-/

  21. Tényleg mikor is fognak változtatnini az újszegedi buszok útvonalán? Mert már lassan 3-4 éve tervezik azt is, most kész vannak a megállók, szóval ideje lenne.

  Amúgy a patikák mindig a lakóövezettől távol szögesdróttal és aknazárral elkerítve épülnek, ott senki sem lakik, csak azok a beteges fehérköpenyesek járnak be hobbiból. :-))))))))))”
 • 25. ava44 2010. január 08. 23:26
  „13-as igazad van egy-két helyen jó nagyokat döccen a busz.

  Azt ugye nem gondolod komolyan hogy a trehány betonozás is a kormány hibája? Mert hogy nem ők betonoztak, hanem az útépítő cég emberei. Talán nem kellett volna át venni. Műszaki átadáskor már látni lehetett volna, a hibákat. De mégegyszer nem a kormány betonozott, és a műszaki átadáskor sem volt itt a kormány.

  bi-bá-bá ezt nem lehet rájuk fogni.”
 • 24. ava44 2010. január 08. 23:14
  „Mikorírták ezt a cikket? Hónapokig csinálgatték a 47-esnek ezt a szakaszát. Naponta busszal utaztam a két város között. Talán közellátók vezetik a buszokat? Nem hiszem. Azok a buszmegállók már legalább 2 hónapja készen vannak. Ők meg most látták meg! Hinta-palinta Tisza Volán módra.”
 • 23. Filctoll 2010. január 08. 22:32
  „Ekkora baromságot!
  Ha valaki odatrevezte és megcsinálta örülni kéne neki és használni!
  Bezzeg ha nincs hiába könyörög a nép.”
 • 22. Pinaman 2010. január 08. 21:50
  „19 a Maounika sos Monikarol beszelsz? Tenyleg buszmegallot neveztekel rola?”
 • 21. ifj. Nagy Gábor 2010. január 08. 19:16
  „14. gubanc 2010.01.08. 17:01
  "ÁÁÁÁ! Ez semmi!Szegeden a Katalin utcán kinőtt két buszmegálló, meg egy buszforduló, de két hónapja egyetlen busz se tette ide a képét."

  És szerinted fordítva kellett volna? Előbb a buszjárat elindítása és utána a megállóépítés??

  "Valaki nagyon jóba lehet a gyógyszertárossal, mert más értelme nincs, hogy ott legyen. Az ÁBC még 200 méter."

  Lakóházak nincsenek a közelben?”
 • 20. JB007 2010. január 08. 19:15
  „13:

  A "jobbosok" álláspontja:
  LJ kiharcolta a négysávost, de a görény szocik elcseszték.
  "Balosok":
  MI megcsináltuk, de a fidesz-közeli kivitelezők szándékosan szabotálták a minőséget.

  1990 óta volt már mindenféle kormány, de utat egyik sem tudott csinálni, úgyhogy a hozzánemértés politikafüggetlen.”
 • 19. efje 2010. január 08. 18:26
  „Egyetértek a 9-essel. Mónika meg inkább örüljön hogy kaptak egy buszmegállót. Ha mar a témánál vagyunk had jegyezzem meg ismét hogy vásárhelyen legnagyobb távolság két buszmegálló között 800 méter. A Síp utcai és a Mérleggyári megálló között van. A kettő közé igazan rakhatnának egyet mert pont félúton van az orvosi rendelő.”
 • 18. NTK 2010. január 08. 18:25
  „"- Nem mi kértük a megállókat, s a buszvezetőink sem tudták mire vélni, amikor néhány napja megpillantották azokat a 47-es út mellett - mondta lapunknak Mező István.

  Ennyire vakok lennének a buszvezetők? Már egy hónapja átadták az utat, azóta óta ki is vannak táblázva a megállók és csak most veszik észre? Na ne már! Még építették az utat amikor már látni lehetett, hogy két új buszmegálló is épül.

  " akkor is valószínűleg csak feltételes megállóként fogjuk használni az Annonál lévő megállókat. Azaz ha várakozik ott utas, akkor azt felveszi a járat, egyébként pedig nem áll meg ott."

  Akkor ezek szerint ebben az országban minden buszmegálló feltételes. Mert ugye a buszok csak akkor állnak meg a megállóban ha ott le és felszálló van. Egyébként nem.

  Uram isten mekkora marhák vannak.”
 • 17. azigazitrebitsch 2010. január 08. 18:25
  „13.
  Akkor ezek szerint nyártól, már őszentsége I viktor fog személyesen aszfaltozni minden utat?
  Istenem,istenem......”
 • 16. CsImre 2010. január 08. 17:18
  „Egy kicsit nem figyel az ember, és az enyhe ősz miatt vadon kinőnek a buszmegállók. Ezeket le kell kaszálni szépen, mert tovább szaporodnak!”
 • 15. TrombiFrédi 2010. január 08. 17:18
  „Nem mindegy, hogy hol fékez, illetve nyomja tovább a gázt???”
 • 14. gubanc 2010. január 08. 17:01
  „ÁÁÁÁ! Ez semmi!Szegeden a Katalin utcán kinőtt két buszmegálló, meg egy buszforduló, de két hónapja egyetlen busz se tette ide a képét. Kinek volt az érdeke a többtízmilliós pénzkidobás????? a Fülemüle utcán is kinőtt kettő.
  Valaki nagyon jóba lehet a gyógyszertárossal, mert más értelme nincs, hogy ott legyen. Az ÁBC még 200 méter.”
 • 13. Norman_Bates 2010. január 08. 15:44
  „ELKÉPESZTŐ!!!!!!

  A 47. új, szakasza már(!!!) kátyúsodik!!!!!!!!!!!!
  /szeged felé az új kishomoki lejáró környékében, meg lehet nézni, és ahogy elnéztem lesz még több is.
  Hát ennyit a toleranciáról és türelemről,... csak sikerült cigány munkát kiadni a kezükből!!!
  A bizalommal lehet élni, meg visszaélni. egy valami azért vigasztal, ez a szemétre való kormány már az életbe nem fog választást megnyerni!”
 • 12. Agyalapi 2010. január 08. 15:11
  „Nevetségessé teszi magát a Tisza Volán. Vagy ez a jellemző a cég hozzáállására?”
 • 11. utazó81 2010. január 08. 15:07
  „Bizpony a tavaszi vetés is tavasszal kel ki nem ősszel.”
 • 10. Carlo 2010. január 08. 13:53
  „miért baj az, ha ez 1 igazi megálló? odaállsz és még fel is vesz a busz, ha nem állsz oda, nem vesz fel, teljesen korrekt megoldás ...
  bár ha addig utaznál nem fog sikerülni, mert vagy előtte vagy utána kell leszállni,, ..odafelé ugysem vagy még fáradt, annyira :)”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyeszerte ritkították a helyi buszjáratokat

Csongrád megye - Csak Hódmezővásárhelyen nem változott a helyi buszjáratok menetrendje január… Tovább olvasom