Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Kint is, bent is esett Mindszenten

Előfordult, hogy nemcsak kint esett az eső, hanem bent, a Tisza Művelődési Házban is – érzékeltette Fekete Emil, a mindszenti intézmény igazgatója, mennyire fontos az épület tetőszerkezetének felújítása. Az önkormányzat kedvezményes hitelfelvételi lehetőség révén 20 milliót költ a rekonstrukcióra. A kisváros egészségháza is megújul.
A művelődési ház tetőszerkezetére ráfér a felújítás. Fotó: Tésik Attila
Jövőre megújul a mindszenti Tisza Művelődési Ház egy része, miután az önkormányzat kedvezményes hitelfelvételi lehetőséghez jutott. A munkálatokhoz, azaz a tetőszerkezet rekonstrukciójához, az új széksorok kialakításához, valamint a szolgálati lakás felújításához szükséges 20 millió forint kamatait az állam törleszti. Az önkormányzat 2 millió 200 ezer forintos önrészt biztosít. A beruházás jövő márciusban kezdődik, s a tervek szerint augusztusban fejeződik be.

A negyven éve épült művelődési ház tetőszerkezete igencsak rossz állapotban van, jegyezte meg Fekete Emil, az intézmény igazgatója. Hozzátette: előfordult, hogy nemcsak kint esett az eső, hanem bent is. Eddig egyébként leginkább csak az állagmegóvásra költöttek.

Nemcsak az épületet, a művelődési ház előtti teret is szeretné az önkormányzat rendbe tenni, ám eddig sikertelenül pályázott. A tervek elkészültek, a megvalósításhoz szükséges pénz viszont hiányzik. Az elképzelések szerint a burkolat, a világítás, a szökőkút újulna meg, valamint új padokat helyeznének ki.

A kisváros egészségházának rekonstrukciója viszont már az idén elkezdődik. A költségek egy részét ugyancsak pályázati forrásból finanszírozzák.

A hét és fél milliós beruházás első ütemében akadálymentesítik a mosdóhelyiségeket, valamint kicserélik a padlót. Jövőre az orvosi rendelők felújításával, 2007-ben pedig a falak szigetelésével folytatódik a munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijavítják a hibákat a strandon

Legközelebb szerdán mártózhatnak meg a vásárhelyi strand vendégei az ülő-, illetve a… Tovább olvasom