Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Kirándulók váltják a fürdőzőket Mártélyon

Mártély - Aki a csöndet, a nyugalmat szereti, annak érdemes volt tegnap felkeresnie a mártélyi holtágat. A hivatalosan utolsó strandnapon csak a legelszántabbak napfürdőztek a parton.
Tegnap véget ért a strandszezon a mártélyi üdülőterületen. A kialakított, homokos fürdőhelyen csak egy család pihent vasárnap késő délelőtt egy hatalmas pokrócon. Igaz, az idő sem volt a legjobb: a 25-26 fokos hőmérséklet inkább a sétálásnak, kirándulásnak kedvezett, mint a fürdésnek.

Ottjártunkkor a parton lévő egyetlen család, a Szegedről érkezett Bernáthék szerint még ideális volt az idő. A családfő, Bernáth Zoltán úgy vélte, azért jó a nyárvégi strandolás az élővizeknél, mert már nagyon kevesen vannak. Az sem zavarta őket, hogy már az illemhely is zárva, mert a közeli büfében vagy vendéglőben egy-egy ital elfogyasztása után el lehet intézni mindent.

Főleg csónakkal merészkedtek a vízre. Fotó: Tésik Attila
Főleg csónakkal merészkedtek a vízre. Fotó: Tésik Attila

– Sokat járunk ilyenkor más szabadtéri strandra is. Szerintem a víz most majdnem melegebb, mint a levegő. A feleségem főleg napozik, de én a két gyerekkel azért megmártózom – árulta el a férj. Bernáthékon kívül csak kirándulókkal és néhány pakoló horgásszal találkoztunk. Egyikük, Varga Antal elmondta, pecázni ebben az időben ideális, mert nincs meleg, valamint a hangoskodó fürdőzők sem zavarják őket.

Szeptember 15-éig nyári rend

A Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban (Darvassy István utca 19.) szeptember 15-éig nyári ügyfélfogadási rend szerint várják az érdeklődőket. Eszerint keddenként reggel 8 és délelőtt 11 óra között, csütörtökönként pedig 8-tól 12-ig. Az ügyfélfogadási időn kívül a 62/530-100/254-es telefonszámon várják az üdülőterülettel kapcsolatos észrevételeket, bejelentéseket.

A legnagyobb élet a Hédi büfé környékén volt. Néhányan iszogattak a kerthelyiségben, mások meg bérelt csónakkal eveztek a holtágban. A vendéglátóegység – hiába ért véget a strandszezon – egészen szeptember végig naponta várja a vendégeket, és természetesen csónakot is lehet kölcsönözni. A nem messze lévő Hullámtér étterem pedig mostantól csak hétvégenként tart nyitva.

Kirándulókból viszont nem volt hiány. Kisgyermekes családok a nemrég felújított játszóteret célozták meg. Míg a kicsik a hintákon, mászókákon szórakoztak – anyai felügyelet mellett –, addig az édesapák elsétáltak a büfé felé.

A hivatalosan véget érő strandszezon után már úszómesteri szolgálat sem működik a kiépített strandnál. Aki ezentúl fürdik, az már teljesen a saját felelősségére teszi ezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták az új vásárhelyi sportcsarnokot

Hódmezővásárhely - Felavatták tegnap a HÚS-t, azaz Hódmezővásárhely Új Sportcsarnokát. Deutsch Tamás… Tovább olvasom