Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kisbusszal indultak ünnepelni a hármas ikrek

Hódmezővásárhely - Hosszas szervezés után indulhattak el Nyíregyházára, az apai nagyszülőkhöz a vásárhelyi hármas ikrek pénteken. A kiránduláshoz a család egy helyi vállalkozótól kapott kölcsön egy kisbuszt.
Tizennégy hónappal ezelőtt, február 3-án születtek a vásárhelyi Nánási ikrek, Róbert, Bea és Regina. Tegnap pedig útra keltek, hogy édesapjuk, Nánási Róbert (31) szüleinél, Györgynél és Erzsébetnél, Nyíregyházán ünnepeljék a húsvétot. Ami másoknál rutin, a Nánási családban hosszas előkészületeket és szervezést igényel. Három egyéves apróságnak rengeteg holmit kell bepakolni, ráadásul a kirándulásra csakis kölcsönkocsival vállalkozhattak – pedig a nagylány, a 7 éves Petra már korábban elutazott.

– Bea és Regina kis segítséggel már járkál, Robi még csak a kiságyban álldogál – mesélte pakolás közben Nánásiné Nagy Beáta (24) –, ezért elmentünk vele az orvoshoz, de megnyugtattak: nincs semmi baj, kicsit később kezd el „sétálni", mint a testvérei.

Van olyan kategória, amiben Robi a listavezető: 9 kilós, és 10 foga bújt már ki. Bea a legsírósabb, ha nem tetszik neki valami, rögtön itatja az egereket. A férfiember nyugodt, komoly, Regi „veszedelmes", minden rosszaság, csínytevés középpontjában ő kereshető. Vigyorognak, gurgulázva nevetnek, tapsolnak, és már „vitatkoznak" is, Bea tiltó nemjére mindig azt válaszolják: de. Kiderült, tejérzékenyek, az ilyen termékeket ezért száműzték étrendjükből. Egyébként mindenevők: a krumpli-, gulyás- és zöldségleves is jöhet, pépesítve.

A vásárhelyi Nánási család  tegnap kelt útra Nyíregyházára. Fotó:  Veréb Simon
A vásárhelyi Nánási család tegnap kelt útra Nyíregyházára.
Fotó: Veréb Simon

– Egyéves születésnapjukat közös oroszkrémtortával ünnepeltük, a táblán mindhármuk neve, gyertya és tűzijáték. Nagyon élvezték! Az ujjukat belemártották a krémbe, és lenyalták, ennyit azért ehettek az édességből, mégiscsak az ő napjuk, az ő tortájuk volt – mondta Bea, miközben készülődtek, csomagoltak a nyíregyházi kirándulásra.

– Izgalmas kaland lesz – mondta az édesapa –, amire korábbi munkatársamnak, Lénárt Ritának az édesapja, Lénárt István segítségével vállalkozhatunk. Ő adta kölcsön azt az autót, amiben az ikrekkel és az összes szükséges kellékkel, útravalóval elférünk. Ez nagyon nagy segítség, csakis így tudunk kényelmesen, biztonságosan elutazni Nyíregyházára. Robit locsolkodni is elviszem a rokonokhoz, de azért itthon, Vásárhelyen debütálunk.

Az ígéretet tett követte, és az autóba szállás, az indulás előtt – első közös húsvéti emlékként – a két Róbert meglocsolta az édesanyát.

Olvasóink írták

  • 1. szilvi650219 2010. április 03. 22:07
    „Nagyon aranyosak a Kicsik!Jó egészséget kivánok az egész családnak!A szülőknek pedig kitartást !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Űrsör készül Bárczy Pál találmányával

Sikerrel fejlesztettek űrsörnek is nevezett fémhabot a Nemzetközi Űrállomáson Bárczy Pál akadémikus találmányának segítségével. Tovább olvasom