Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kisgyermekként varázsolta el a bűvészet - videók

Hódmezővásárhely - Már 11 éves korában elvarázsolta egy bűvész a vásárhelyi Csengeri Andrást. A most 19 éves fiatalember két éve látott neki, hogy mestere, Szarvas Géza segítségével elsajátítsa a trükköket. Gyermekprogramokon mutatja be bűvésztudományát.
11 esztendős korában szerette meg a bűvészetet a vásárhelyi Csengeri András (19). A ma már számos bűvésztrükköt ismerő Andrist szülei vitték el hatodikos korában a Petőfi művelődési központ előadására, amelyen illuzionista is fellépett.

– Annyira elvarázsolt engem mindaz, amit a színpadon láttam, hogy elhatároztam, ha felnövök, bűvész leszek, ez lesz a hivatásom. Hosszú szünet után 17 éves koromban kezdtem el újra foglalkozni a bűvészettel, akkor ismertem meg ugyanis mesteremet, Szarvas Gézát. Ő és felesége cirkuszi artisták voltak, mielőtt a délszláv polgárháború idején Magyarországra nem menekültek – mesélte Csengeri András, bűvésznevén Andrew magic. – Elsősorban színpadi bűvész vagyok, de nem a híres Rodolfo-féle trükkökkel varázsolom el a közönségem – tette hozzá. – Kötéllel, kendővel és kártyával szeretek leginkább dolgozni, egy vizes trükköt is ismerek. De foglalkozom zsonglőrködéssel és bohóckodással is. Műsoraimat úgy építem fel, hogy abban ötvözöm ezeket az elemeket. Ha megtetszik az interneten vagy más bűvészektől látott trükk, igyekszem megfejteni és eltanulni. A kötéltrükköket például a fürdőszobai tükör előtt gyakorlom, s amikor a varázslat részét már nem látom, csak akkor állok közönség, általában a családom és a barátaim elé.

Karikákkal is zsonglőrködik. A szerző felvételei
Karikákkal is zsonglőrködik.
A szerző felvételei

Andris szerint a bűvészet a legnehezebb művészeti ág, hiszen az újabb trükkök mellé a bűvésznek kell feltalálnia az ahhoz való kellékeket is. A régi mutatványokhoz lehet csak azokat megvenni. Neki egy bőröndre való kelléke van már.


– Célom, hogy szórakoztassam az embereket, ezért lépek fel főleg gyermekrendezvényeken. Részt vettem a legutóbbi vásárhelyi Lösz fesztiválon, de bűvészkedtem már a szegedi Százszorszép Gyermekházban és különféle más programokon – tette hozzá. Könnyebb mutatványait általában meg is tanítja a gyerekeknek.


Varázslabdák

Andris be is mutatta egyik egyszerű, de nagy kézügyességet igénylő mutatványát, amelyhez csak két puha szivacslabda kellett. Ezeket a bal kezébe fogta, közben összeszorította az én üres tenyeremet. Majd tett néhány varázslómozdulatot, „átdobta" a labdákat, s azok máris az én tenyeremből hullottak ki. Nem vettem észre, mikor kerültek bele...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfigyelt művészet

A vásárhelyi Emlékpont Múzeum kiállításait tavaly 13 ezer 800-an látták, ezt a számot ebben az évben is szeretnék elérni. Tovább olvasom