Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Kiskorú gyerekéről kell gondoskodnia a vásárhelyi szatírnak

Hódmezővásárhely – A bíróság házi őrizetbe helyezte azt a 40 éves férfit, aki egy 12 éves kislánnyal fajtalankodott, valamint nőknek mutogatta nemi szervét.
Tavaly október 17-én a délutáni órákban K.Cs. Hódmezővásárhely külterületén lerántott biciklijéről egy – a 47-es mellett kerékpározó – 12 éves kislányt, többször megrúgta, majd a földön erőszakoskodott vele. Lefogta, száját befogta és fajtalankodás - ebbe a fogalomba a nemi aktuson kívül minden besorolható - eltűrésére kényszerítette.

A nyomozás azután vezetett eredményre, hogy a férfi idén májusban három egymás követő napon is a város külterületén – a Csomorkányi út mellett – nemi szervét mutogatta felnőtt nőknek.

A rendőrségnek sikerült megállapítani a szatír személyazonosságát, akit a kislány és a nők is egyértelműen felismertek. A férfi részben beismerő vallomást tett.

A Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészség indítványozta K. Cs. előzetes letartóztatását, a Szegedi Városi Bíróság nyomozási bírája azonban szeptember 28-ig a gyanúsított házi őrizetét rendelte el – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Cseh Attila.

A Csongrád Megyei Bíróság szóvivője hozzátette: a bíróság azért döntött így, mert a gyanúsított büntetlen előéletű, hosszabb ideje bejelentett állandó lakcímmel rendelkezik, rendezett családi állapotú, megélhetését biztosító havi, rendszeres jövedelmekkel rendelkezik.

A bíróság azt is figyelembe vette, hogy K.Cs. egy kiskorú gyermek eltartásáról is köteles gondoskodni. Ezért szükségtelen a legszigorúbb kényszerintézkedést, azaz az előzetes letartóztatást elrendelni, elegendő csupán a házi őrizet.

A végzés ellen az ügyészség fellebbezést nyújtott be, így az nem jogerős.
K.Cs. ellen szemérem elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélheti.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. klj_54 2010. június 21. 16:45
  „Szép pszichiátriai látlelet volt elolvasni a hozzászólásokat:(
  Ti sem vagytok különbek az elkövetőnél, csak nézzetek magatokba....
  Úgy ítéletet hozni bárkiről is, hogy szemernyi tudásotok sincs a valóságról a birtokotokban?
  Szégyen.”
 • 31. tzigan_embör 2009. szeptember 01. 16:11
  „A végén kiderül, hogy ő (a szatír) a jó fej, csak a sok izé, meg minden.... A fogdán nem lehet megmondani a hatóság részéről, hogy miért van ott az illető. A fegyőrök úgy viszik a fogdába az illetőt, hogy közlik: hozunk 1 pedrót... onnantól az illetőnek satu. (egy börtön lelkésztől hallottam :)”
 • 30. flexsnake 2009. szeptember 01. 14:45
  „29. ,,De itt egy 12 éves kislányról beszélünk! Ne gondoljuk már semmilyen körülmények között sem, hogy normális dolog egy 12 éves gyerekre gerjedni!"
  Teljesen normális ha 13éves fiú vagy :D

  A házi őrizet nem azt jelenti hogy felmentették hiszen még tárgyalás sem volt. HA a nyomozati szakaszban a gyanúsított együttműködő, cselekménye nem életellenes és nem kell tartani az elrejtőzésétől akkor a bíró házi őrizetet is rendelhet el. Járhat munkába is, orvoshoz is de nem hagyhatja el a lakhelyét, nem flangálhat szabadon. Ez egy szabad börtönintézmény. Itthon talán nincs gps-es helymeghatározó rajta de ugyanaz mint az usában. Egyenlőre egy gyanúsított aki részben ismerte be a tettét, nyomozati szakaszban még bármi lehet az ügyből. A bíróság ítéletéig ő ártatlan. Illetőleg abban bűnös amiben ő a bűnösségét elismerte.
  különben magasról tojok rá hogy mi lesz vele, engem jobban érdekel hogy egy gyereknek meddig lesz apja. Hova kerül, és ő hogyan ítéli meg az egészet. Ha másképpen nem oldható meg akkor éjszaka töltse le majd a büntetését, volt már rá példa.”
 • 29. Ányez 2009. szeptember 01. 12:32
  „17. flexsnake
  Tizenéves (tizenéves alatt a minimum 13-14 éves kort értem) korban az ember "ivaréretté" válik. Egészséges szexuális életet (egészséges sz.é. alatt az "ivarérettek" lelkileg és testileg megfelelően értelmezett változatát értem) életet pedig az ember leghamarabb 15-16 éves kortól tud folytatni. (Nyilván ez kül. kultúrákban eltérő lehet.)
  Tehát ha egy 40 éves a 20 évesre gerjed (és/vagy fordítva), az nem gáz, mert már mindketten "ivarérett", felnőtt emberek. De itt egy 12 éves kislányról beszélünk! Ne gondoljuk már semmilyen körülmények között sem, hogy normális dolog egy 12 éves gyerekre gerjedni!
  És a szülő, ha akármilyen is, de szülő-elvre reagálva: nem, ez baromira nem mindegy! Egy degenerált ember ne neveljen gyereket! Nevelje a család más tagja, vagy végső esetben az állam! Ne érts félre, az sem jó, de még mindig jobb, mintha egy erkölcsileg félresiklott, önkontroll nélküli apát lát mintaként!”
 • 28. Csirén 2009. szeptember 01. 11:15
  „Megáll a józan ész!!!!!!
  Házi őrizet egy ilyan aljas szemétnek?
  Gondolom a bírónak nincs lánya.....”
 • 27. Hmmm... 2009. szeptember 01. 09:09
  „Felreertes ne essek, en sem tartom elfogadhatonak, hogy az illeto szabadlabon van. Zart intezetbe helyeznem, de az elmesek koze, tudni illik a szexualis aberaciokat valamilyen biokemiai elvaltozas okozza. Az sem kellemesebb hely egyebkent a bortonnel.A bortonben mas jellegu negativ dolgok is raragadhatnanak. A bortont akkor tartanam helyesnek, ha fizikai munkavegzesses terapiaval kezelnek a bentlakokat.”
 • 26. siriusilant 2009. szeptember 01. 08:37
  „Hmmm...!
  Ez a 40 éves állat lerántott a biciklijéről egy 12 éves kislányt, TÖBBSZÖR MEGRÚGTA, LEFOGTA, SZÁJÁT BEFOGTA ÉS FAJTALANKODÁS ELTŰRÉSÉRE KÉNYSZERÍTETTE!
  Nem kell nagy fantázia ennek a jelenetsornak az elképzelésére, lehet gondolkodni, hogy egy ilyen véglényt lehet-e rászabadítani a társadalomra. Meggyőződésem, hogy a saját gyerekére se lenne szabad!
  Az én 12 éves kislányom is nemrég zokogva, reszketve jött haza edzésről, mert útközben egy rossz arcú, 40 év körüli cigányállat ráordított az ő kultúrájának megfelelő szavakkal, ecsetelve, hogy mit csinálna a gyerekkel!
  És ez hol van ahhoz, amit ennek a kislánynak át kellett élnie!
  Gondolkozzunk már és ne ezt a patkányt védjük!”
 • 25. Hmmm... 2009. szeptember 01. 07:40
  „Ritkan fordul elo, de most "flexsnake" hozzaszolasaival egyetertek. Ez az ember beteg. Nyilvanvaloan en sem orulnek, ha a szjat gyermekemmel tortent volna meg ez a dolog,megsem kivannam ennek a szerencsetlennek a halalat,mint sokan az alabbiak kozul. Erdekes modon, ok valljak magukat embernek a"szatirral" szemben.Ha netan sajat testverukrol derulne ugyan ez ki, akkor is ilyen kemenyen dontenenek sorsa felol?
  Az illeto sajat gyermekenek neveleserol gondoskodni kell, velemenyem szerint nem igy es nem allami gondozasba valo helyezessel. Ha lehet nagyszulo vagy mas hozzatartozohoz lenne celszeru elhelyezni.”
 • 24. VásárhelyiÁgi 2009. szeptember 01. 07:24
  „Ha rendezett családi életet él, akkor bizonyára van felesége, élettársa.
  Az mit érezhet most?
  Ez sokkal rosszabb érzés lehet, mintha megcsalta volna a párja. És szégyen...
  Nem hiszem, hogy a családi életük sokáig marad rendezett.”
 • 23. cikicakk55 2009. augusztus 31. 22:55
  „Csutkának igaza van! Hogy tudja kiskorú gyermekét eltartani házi őrizetben? Ha meg a tárgyalás meg lesz, úgy is lecsukják, legalább is remélem.Azért mert a nemi szervét mutogatta felnőtt nőknek lehet, hogy csak kényszergyógykezelést kapna, de egy kiskorúval fajtalankodni, bizony sittre kell vágni.Na majd ott meg vele fajtalankodnak.A gyereknek tényleg jobb lesz, az állami gondozás, ha már más nincs a családban aki nevelje.Előbb utóbb úgy is kiderül hogy ő volt a fajtalankodó és akkor a gyerekének is jobb lesz, ha nem bántják a társai.”
 • 22. tovizielvira 2009. augusztus 31. 22:12
  „Hát elképzeltem a - bírói indoklás alapján - azt a rendezett családi életet. Ilyen nyomorult lélekkel neveli kiskorú gyermekét. Nyilván házon belül is olyan beteg, mint ajtón kívül. S az ilyet nem hogy kétségbeesve zárnák el minden egyrektől, hanem még lényegében összezárják vele.
  A gyanú több mint alapos, ennek az "embernek" jövőben már nem lesz munkája, ergo nem fogja a gyerekét eltartani.
  Nem tudom, milyen az árvaházi élet, lehet hogy borzalmasabb, mint egy perverz álltnak kiszolgáltatottan élni? - nem tudom befogadni ésszel a bírói döntést.”
 • 21. Vöröske 2009. augusztus 31. 21:45
  „Ez botrányos!Ezek után hazaengedni!Ennyit a magyar törvényhozásról!”
 • 20. penge 2009. augusztus 31. 21:39
  „10:
  nem fogja tudni soha feldolgozni. legfeljebb hárít majd a tudata: eltemeti mélyre.”
 • 19. flexsnake 2009. augusztus 31. 21:18
  „18. ne a gyereket akard büntetni. A nagy felháborodás kellős közepette hajlamos az ember elfelejteni hogy a gyerek nem tehet semmiről. Nyilván megvan az oka ha csak az apja neveli. Legyen akkor pszichológusi vélemény arról hogy nem veszélyes a saját gyerekére, de amíg csak lehet a saját gyerekét nem kellene olyanért büntetni amit ő nem követett el. Akármilyen egy szülő a gyerektől elvenni a szülőjét ha csak az nem kifejezetten muszáj, nem kellene. ÉS ezzel nem azt mondom hogy ne kapja meg a megérdemelt büntetését. Ne a gyerek szívjon idióta felnőttek miatt.”
 • 18. Filctoll 2009. augusztus 31. 20:18
  „Én felfüggesztettet adnék! De kár hogy azt megszüntették! Majd a biróság dönt! Remélem kap vagy 6 évet és ez idő alatt helyrebillen a gondolkodása is. Szegény gyerekét sajnálom! Ha leány akkor el kellene venni tőle, nehogy baj legyen, hameg fiú akkor mint apai példakép siralmas egy látvány.”
 • 17. flexsnake 2009. augusztus 31. 20:02
  „6. ha egy 40éves ... bukik a huszonévesekre akkor meg... a lányát ha 20? esetleg az aki az érettebb nőkre bukik az kikezd a saját anyjával? érdekes logika....<moderálva >”
 • 16. csutka 2009. augusztus 31. 19:24
  „Ha valaki házi őrizetben van az nem hagyhatja el az otthonát.Akkor,hogy jár ez az állat dolgozni? Remélem a felesége kirúgja.
  egyszegedivel teljesen egyetértek.”
 • 15. fügepálinka 2009. augusztus 31. 19:09
  „herélni..<moderálva durva>.ilyen lagymatag sz@r Magyar törvényt!!
  Párom azt mondta ő kicsinálta volna tuti”
 • 14. Conquer 2009. augusztus 31. 19:00
  „Ha bebizonyosodik a dolog, <moderálva durva> neki, nem börtönt. Abberált állat!”
 • 13. egyszegedi 2009. augusztus 31. 17:45
  „Kinek a kije Hódmezővásárhelyen ez a szatír? A kiskorú kislány meggyalázása nem fontosabb tényező, mint annak az állatnak a gyerekéről való "gondoskodás". Vagy az anyuka megvárja, míg saját gyerekével is megteszi ezeket az alávaló dolgokat? Ki tudja, hogy eddig nem e tette már meg?! Ez a rendezett családi állapot?”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krízisalap: eddig 240-en jelentkeztek

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat népjóléti csoportjánál eddig közel 240-en jelentkeztek… Tovább olvasom