Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Kislányáért gyalogol Facsar Zsolt

Gyalog indult el Budapestre szombaton reggel egy vásárhelyi férfi. Facsar Zsolt így tiltakozik amiatt, hogy a gyermekelhelyezési ügyekben az apák gyakran hátrányba kerülnek az anyákkal szemben. Azt mondja, ő és kislánya is ennek a hozzáállásnak a kárvallottja.
Facsar Zsolt útközben. Viszi az akaratereje Fotó: Tésik Attila
A válóperét követő gyermek-elhelyezési ügy miatt került a maga számára elfogadhatatlan helyzetbe a vásárhelyi Facsar Zsolt. Két fiát neki ítélte a bíróság, míg kislánya az édesanyjával történt egyezség alapján közös szülői felügyeletük alá került. A mama azonban végképp magához vette a gyermeket – állítja a negyvenesztendős édesapa, aki megelégelte a számára végeláthatatlannak tűnő jogi eljárást. Mint közölte: személyes sorsa az ügy szempontjából csak másodlagos, az ilyen ügyben sérelmet szenvedő gyermekek élete, jövője a fontos.

– Más eszközöm nem lévén, gyalog indulok Budapestre, s az a tervem, hogy kedden érek a fővárosba, mégpedig a Ferencvárosi Művelődési központba, ahol az Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesülete működik – mondta Facsar Zsolt, még indulása előtt.
Fotó: Tésik Attila


Érdeklődésünkre elmondta: az első éjszakát Gátéren, a másodikat Lajosmizsén, a harmadikat Alsónémedin, rokonnál illetve panziókban tölti majd. Amúgy nem szokott hozzá a gyalogláshoz, próbaként a napokban kiment Mártélyra, ám a hét kilométeres úton hólyagosra törte a lábát.

– Az akaraterőm visz majd, s nem várok azonnali megoldást az ügyemre, de még ez is jobb, mint tétlenül otthon ülni. Így legalább kigyaloglom a mérgemet – tette hozzá Facsar Zsolt.

Az elvált apa szombaton kora reggel vágott neki az útnak, hogy tervei szerint kedden délután fél 5 és 5 óra között érkezzen meg céljához.

– Tiltakozásom nem nyomásgyakorlás, csupán fel akarom hívni a figyelmet arra: a hivatali érzéketlenség, az időhúzó taktika, valamint az anyák előnybe részesítése emberi életeket tehet tönkre – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benedek bébikötvénye

A háromhetes Benedek a vásárhelyi Barna család első közös babája. A kisfiú azon apróságok egyike,… Tovább olvasom