Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Kiss visszalépett Hernádi javára

Visszalépett tegnap Hernádi Gyula szocialista polgármesterjelölt javára Kiss László, az SZDSZ eddigi polgármester-aspiránsa Vásárhelyen. A liberálisok csatlakoztak az MSZP választási koalíciójához. Az egykori III/III-as tiszt, Rummel József helyett Hernádi lett a saját kampányfőnöke, Rummel maradt a technikai szervezésnél.
Hernádi Gyula kampányfőnöke immár saját maga, Rummel József csupán a kampány technikai szervezésében segíti. Ezzel elhárult az az akadály, amely miatt az SZDSZ korábban nem kötött választási szövetséget Vásárhelyen az MSZP-vel.

A szocialista polgármester-aspiráns tegnapi sajtótájékoztatóján maga Kiss László, a szabad demokraták korábbi polgármesterjelöltje jelentette be, hogy visszalép Hernádi javára, s csupán a koalíció közös egyéni képviselőjelöltjeként indul az önkormányzati választásokon. Az így kibővült – a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetséget, a Fiatal Baloldalt, a Kisgazdapártot és a Munkáspártot is magában foglaló – választási koalíció öt közös jelöltje: Bacsa Pál, Kiss László, Koromné Sinkó Erika, Sillye Béla és Nagy Ernő. A szabad demokraták a 14 egyéni választókerület közül hatban saját jelöltet is indítanak, háromban pedig visszalépnek.

Kiss László elmondta: az MSZP-vel folytatott tárgyalások során mindvégig képviselték a velük együttműködő Polgári Szövetség Vásárhelyért (PSZV) szervezet álláspontját is.

Az SZDSZ választási programja és célja nem különbözött az MSZP-től – hangzott el a tájékoztatón. Mindkét párt célja a jelenlegi városvezetés eltávolítása, Vásárhely gazdasági és pénzügyeinek rendbetétele. Hernádi Gyula a jövő héten hirdeti meg városépítő programját, amelynek fő elemei: a valódi, félelem nélküli demokrácia megteremtése a városban, illetve Vásárhely pénzügyi és gazdasági helyzetének rendbetétele. A jelenlegi helyzetről szólva elmondta: a város adóssága négy évvel ezelőtt 300 millió forint volt, ma pedig 13 milliárd forint.


Liberális nyilatkozatok

„Az SZDSZ a valódi választás lehetőségét kívánja biztosítani a választóknak, ezért sem a várost eladósító fideszes vezetéssel, sem a valódi erőt felmutatni nem tudó, titkosszolgálati botrányba gabalyodott MSZP-s helyi politikusokkal nem köt választási szövetséget."
(Az SZDSZ sajtóközleménye, Délvilág, 2006. július 28.)
„Nem támogatunk olyan polgármesterjelöltet, akinek közvetlen munkatársa tartótiszt volt, valamint úgy véljük, hogy a városi MSZP nem tud nagy erőt felmutatni, s a koalíciós tárgyalások sem vezettek eredményre. Így külön állítunk listát a PSZV-vel."
(Az SZDSZ vásárhelyi elnöke, Szentirmai Csaba nyilatkozata, Délvilág, 2006. augusztus 24.) 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki elszökik, soványan jön vissza

Tizenkét lakója van a vásárhelyi speciális gyermekotthonnak – mi hat cserfes tinédzser lánnyal… Tovább olvasom