Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Kistelepülések vezetői 2012-ről: nem tesznek újévi fogadalmat

Hódmezővásárhely - Nem tesz újévi fogadalmat Mártély, Székkutas és Mindszent polgármestere. Azt viszont mindhárom településvezető elmondta: mit vár 2012-től.
Nem ígérget felelőtlenül, ezért soha nem tesz semmilyen fogadalmat – válaszolta Balogh Jánosné mártélyi polgármester, mikor arról érdeklődtünk: mit vár 2012-től?

– A falu jövőjét az fogja meghatározni, hogy miként alakul a kistelepülések sorsa. A 2012-es év lesz az utolsó, amikor az elmúlt években megszokott szolgáltatásokat tud biztosítani az önkormányzat, és a korábbi feltételekkel működhet – jelentette ki. Megírtuk: 2013-tól az új önkormányzati törvény szerint a 2000 lelkesnél kisebb településeknek nem lesz önálló polgármesteri hivatala. Mártélynak sem.

– Nem szoktam fogadalmat tenni – mondta Szél István, Székkutas polgármestere, aki szerint annyi mindent kellene betartania, megcsinálnia, hogy úgysem tudná teljesíteni.

– A következő esztendőben viszont több időt szeretnék tölteni a családommal. Az új évtől a település életében azt várom, hogy sikerrel folytathassuk a megkezdett munkát, megvalósuljon a csatornázás, csökkenthessük a falu adósságát, és szociálisan minél több emberen segíthessünk – tette hozzá a településvezető.

– Nem vagyok a fogadkozások híve. Bár ha a családomnak kellene fogadkoznom, akkor azt ígérném, hogy jövőre nem csupán sötétben fognak velem találkozni – jegyezte meg Zsótér Károly mindszenti polgármester. Arra számít, a mindszentiek megértik, hogy a megoldásra váró feladatokat, a nehézségeket együtt tudják megoldani. Át kell értékelni a mindennapokat, környezettudatosan, takarékosan kell élni, hogy év végére se ürüljön ki a kamra.

– Azt várom, hogy Mindszenten a szennyvízkezeléssel, az ivóvíz minőségének javításával, az idősek napközi otthonának felújításával kapcsolatos pályázatoknak és a közmunkaprogramnak köszönhetően 2012 a munkalehetőségek éve lesz – mondta Zsótér Károly.

Olvasóink írták

 • 5. todor47 2012. január 05. 18:59
  „" Mit remélsz, mit remélsz, mit remélsz, mond az EBADÓTÓL vajon mit remélsz?" Kovács Kati dala kicsit másként.
  Az önkormányzatok között, kicsi az érdeklődés, az ebrendészeti hozzájárulás bevezetése iránt. Igazuk van! A magyar életvitelhez,- különösen falusi és tanyasihoz-, hozzátartozik a kutya tartás.Ezt a mi testületünk figyelmen kívül hagyva, még a rendelet életbe léptetése előtt már a december 19-i ülésén meg szavazta és 20.-án kihirdette.
  Minden kutya után 3000 Ft.A Napi Gazdaság szerint három önkormányzat szavazta meg. A 3000Ft adóval Mindszent azt hiszem aranyérmes. Tessék mondani a szennyvízcsatornázási befizetések is siker sztorisak?
  No cooment!!!”
 • 4. Falcao 2012. január 02. 12:06
  „Azt hallottam, hogy Mindszent ismét elhasalt a pályázatával.
  Á, majd jövőre...”
 • 3. Holló 2012. január 02. 07:21
  „Se ígérni se fogadkozni nem kéne abból volt elég a választásokon és azóta is. Tenni kéne szerintem!!!! Vagy lehet megint nem jó filmet nézek?!”
 • 2. énkérekelnézést 2011. december 31. 09:50
  „Ígérni tudnak a politikusok ,de fogadalmat tenni már nem???”
 • 1. todor47 2011. december 30. 16:30
  „A településvezetők 2012 évi elvárásait megismerhettük.Adja Isten úgy legyen. Vajon a nép, az Isten adta, véleményét kérdezi valaki, vajon mire számíthatnak 2012 -ben? Az utóbbi napok eseményei, a törvények roham tempós, minden egyeztetést nélkülöző, az Európai normákkal szembe menő meghozatala, csak a nehéz, kilátástalan,
  2012 évet vetíti elénk.Isten legyen velünk! Azét B.U.É.K.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre is folytatódik a vásárhelyi táncház

Az év utolsó táncházát tartják Hódmezővásárhelyen a Petőfi utcai tánciskolában ma 18 órától. Tovább olvasom