Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Kit delegálnak a részönkormányzatba?

A vásárhelyi szocialisták újra eldönthetik, kit delegálnak a szikáncsi részönkormányzatba. Az elmúlt hónapokban baloldali tag nélkül működött a testület, miután a vásárhelyi közgyűlés többször leszavazta az MSZP jelöltjét. A részönkormányzat fideszes elnöke szerint egy MDF-es vagy tiszta lapos taggal is bővülhetne a testület.
Több mint fél éve nem sikerült szocialista tagot delegálnia a szikáncsi részönkormányzatba a vásárhelyi baloldalnak. Ez azonban a közeljövőben változhat, hiszen a választások után újra megalakul a falu saját testülete. Az elnök személyéről legutóbb döntött a város közgyűlése, továbbra is a fideszes Fekete Ferenc települési képviselőnek szavaztak bizalmat. A tagokról pedig várhatóan a november 9-i testületi ülésen határoznak. Addig kell megfontolniuk a szocialistáknak, hogy kit javasoljanak a részönkormányzatba.

Hernádi Gyula frakcióvezető azt sem tartotta kizártnak, hogy újra Barta Róbert mellett döntenek. Annak ellenére, hogy az ő jelölését már többször leszavazta a közgyűlés. Hernádi elmondta: rövidesen átgondolják lehetőségeiket. Szeretnék ugyanis, ha az új részönkormányzatban már szocialista tag is dolgozna.

Fekete Ferenc úgy gondolja, hogy egy taggal bővülhetne a testület. Eddig három fideszes segítette munkáját. Már egyeztetett Keresztesné Rezes Molnár Annával, Asztalosné Kisalbert Máriával és Lencse Imrével, akik továbbra is vállalták a munkát. Azonban szerinte egy MDF-es vagy tiszta lapos tag is erősíthetné a csapatot. Reméli, végre szocialista tag is csatlakozik hozzájuk. Így az elnökkel együtt öt helyett hatan látnák el a részönkormányzati feladatokat. Fekete: hangsúlyozta: mindenkivel hajlandó együtt dolgozni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerés ötvenhatos hősöknek a díszközgyűlésen

Ötvenhatos hősök helytállását ismerték el a forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulója… Tovább olvasom