Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Kiterjesztik a fizetőparkolós zónát Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Október elsejétől kiterjesztik a fizetőparkolós zónát Vásárhelyen – döntött a közgyűlés. Fizetni kell majd a Kinizsi, a Dr. Rapcsák András és Bercsényi utcában, valamint a Kálvin János téren, illetve a Kertvárosban található Kohán György és Móricz Zsigmond utcában.
Újabb belvárosi és belváros közeli közterületeket vont be a fizetőparkoló rendszerbe a vásárhelyi közgyűlés. A testület döntése szerint a parkolóőröket parkolóautomaták váltják fel, amelyekből forintért és (gondolva a külföldiekre) euróért is lehet majd jegyet váltani. A parkolóőrök pedig ellenőrként dolgoznak majd az új rendszerben.

Az óra ára

Utánanéztünk, mibe kerül egy parkolóóra. Ára a felszereltségtől, és tudásától függ, azaz attól, hogy elfogad-e bankjegyet, vagy csak érmét, képes-e visszaadni avagy sem, s tartozik-e hozzá távfelügyelet. A legolcsóbb parkolóóra 1,7-2 millió forintba kerül. 
Magyar József, a parkolókat üzemeltető, városi tulajdonú Vagyonkezelő és Szolgáltató Kht. ügyvezetője elmondta: a fizetőparkoló övezet kiterjesztése nem csupán a bevételek növelését szolgálja, de ezzel azt is szeretnék elérni, hogy ezekben az utcákban ne azok álljanak meg, akik így akarják megspórolni a belvárosi várakozás díját. Lázár János polgármester elmondta, hogy évente körülbelül 35 millió forint bevétel folyik be a fizetőparkolásból. Ebből az összegből nemcsak a Városellátó helyzetét lehet stabilizálni, de a várost is szebbé lehet tenni. A parkolóórákkal kapcsolatban megjegyezte, hogy egy Legfelsőbb Bírósági állásfoglalás szerint a parkolóőrös rendszerben nincs mód a bírságok érvényesítésére.

A fizetős zóna kiterjesztésével a belváros közelében október elsejét követően már csak a Penny parkolójában lehet majd ingyenesen várakoznia annak, akit a belvárosba szólítanak ügyei. A mellette épülő Family Center megnyitását követően itt is térítésmentesen lehet majd várakozni.


Parkolási bevételek

A fizetőparolás május elejei bevezetése óta, a Városellátó adatai szerint összesen több mint 10 millió forint bevételt könyvelhettek el a befolyt díjakból. Májusban 2 millió 380 ezer forint, júniusban 2 millió 991 ezer forint, júliusban 2 millió 846 ezer forint, augusztusban pedig 2 millió 585 ezer forint folyt be a kasszába. A legtöbb pénzt az Andrássy utcán fizették ki az autósok, a legkevesebbet a Kaszap és Árpád utcán, valamint a Csengettyű közben szedték be. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghökkentő találmányok Vásárhelyen

Úttestbe építhető generátorokkal termel áramot az a működő modell, amelyet Vida Ottó feltaláló mutat… Tovább olvasom