Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Kitüntették az év legjobb vásárhelyi diákjait

Kiemelkedő tanulmányi eredményeket érnek el, különféle versenyeken nyertek, és „példás a magatartásuk" az év diákjaivá választott vásárhelyi tanulóknak. A négy fiatal tegnap vehette át a jutalmat.
Rácz Gergely a sikeres matematikai versenynek köszönhetően jutott be a Bethlen gimnáziumba. Fotó: Tésik Attila
Két általános és két középiskolás kapta Vásárhelyen Az év diákja címet. Mind a négyüket iskoláik, vagy egykori iskoláik tanárai javasolták erre a kitüntetésre. A fiatalok tegnap délelőtt a Mozaik Kamarateremben vették át elismerésüket Almási István alpolgármestertől. Rácz Gergely lett a legjobb felső tagozatos. A fiú a Tornyai János Általános Iskolában mindig élen járt a tanulmányi versenyeken, de a közösségi munkából sem húzta ki magát. Ezenfelül minden évet kitűnő eredménnyel zárt. – Azt még nem tudom, mi szeretnék lenni, de az orvosi pálya vonz. Az biztos, hogy a középiskola elvégzése után tovább szeretnék tanulni, lehetőleg minél közelebb szülővárosomhoz, Vásárhelyhez – mondta lapunknak a fiú. Gergely most már a Bethlen gimnáziumban tanul, ahová úgy jutott be, hogy kiváló eredményt ért el egy országos matematikaversenyen.

Az alsó tagozatos kategóriában is egy jelenlegi bethlenes győzött. Antalicz Balázs egykori iskolájából, a József Attilából került a református gimnáziumba. Balázs jó matematikából, szép sikereket ért el, de helyesírási versenyeken is diadalmaskodott. A nagyok között, vagyis a középiskolai kategóriában Vígh Zsuzsanna lett az egyik „év diákja". Az Eötvös József diákja megkapta az Eötvös-díjat is, mely a legkiválóbb végzősnek jár. Ezenkívül osztálytársai között is népszerű, hiszen eddig minden évben őt ajánlották az iskolai alapítvány kitüntetésére. A negyedik díjazott Majsai Ildikó. A Corvin Mátyás szakközép kereskedelmi technikusi szakán végzett lány iskoláját számos szakmai versenyen eredményesen képviselte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszalépett az új háziorvos

Nem kezdi meg péntektől a munkát Mindszenten az a szegedi doktornő, aki a nyugalmazott Horváth… Tovább olvasom