Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Kiváló minősítés a vásárhelyi Péczelynek

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézményt kiváló minősítésre javasolta az értékelő csoport. Most az országban az összes alapfokú művészetoktatási intézményt minősíteni kellett, a következő évben ez alapján kapják a normatív támogatást.
Nagyszerű eredményt ért el az országos minősítésen a vásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény: a szakemberek kiváló címre javasolták, a szöveges értékelésben pedig kiemelkedő intézményként említik – tudtuk meg Tóthné Kecskeméti Katalintól, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnökétől. Részletekkel Vágó János, az iskola igazgatója szolgált.

Az országban az összes alapfokú művészetoktatási intézményt minősíteni kellett, a következő évben ez alapján kapják a normatív támogatást. Ez a folyamat két szakaszból állt: az előminősítés jelentette akadályt simán vette a zene-, képző-, tánc- és színművészeti képzéssel foglalkozó Péczely. A második körre szeptember 25-éig kellett jelentkezni, csatolva az esetleges változásokat tartalmazó dokumentumokat, például az új pedagógusok diplomáját. A minősítő csoportok végigjárták a sulikat, órákat látogattak. A Péczelyben tizenhét tanár munkáját tesztelték, pontozták szigorú kritériumok szerint. Átnézték az összes dokumentumot, majd javaslatot tettek a szakmai minősítő testületnek. Három fokozat van: kiváló, minősített és nem minősített. A Péczelyt az elsőre terjesztették elő – ehhez minden oktatott művészeti ágban el kellett érni a kiválót jelentő pontszámot –, és nem valószínű, hogy a testület felülbírálja a csoport ajánlását.

A vásárhelyi iskolában a tárgyi és a személyi feltételek is adottak a magas színvonalú munkához. A szöveges értékelésben még kiemelték a versenyeredményeket, hogy a tanulók később nagy számban kerülnek művészeti pályára, valamint azt, hogy nagyon jó a fenntartó, vagyis az önkormányzat hozzáállása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvannyolc új munkahely a Varga András körzetében

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi kettes számú választókörzetben az idén 68 új munkahelyet teremtettek… Tovább olvasom