Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Kiváltak Thürmer pártjából

A Munkáspárt vásárhelyi, mártélyi, mindszenti és székkutasi szervezete január elsejével megszüntette tagságát a Magyar Kommunista Munkáspártban, s ettől kezdve egységesen és jogfolytonosan a Magyarországi Munkáspárt 2006 tagjaként folytatják a pártmunkát – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Havránek Ferenc.
A Munkáspárt vásárhelyi, mártélyi, mindszenti és székkutasi szervezete január elsejével megszüntette tagságát a Magyar Kommunista Munkáspártban, s ettől kezdve egységesen és jogfolytonosan a Magyarországi Munkáspárt 2006 tagjaként folytatják a pártmunkát – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Havránek Ferenc. A párt kisrégiós elnöke elmondta, a párttagság véleménye szerint az MKMP felső vezetése elszakadt a politikai realitásoktól, tévesen ítéli meg az ország jelenlegi politikai helyzetét, s ennek következtében számukra elfogadhatatlan centralizált vezetési módszert honosított meg, jelentősen csorbítva a pártdemokrácia érvényesülését.

– Odáig vezetett a téves politikai helyzetértékelés, hogy az MKMP vezetése jobboldali, esetenként szélső jobboldali szervezetekkel is együtt működött – mondta Havránek Ferenc. Hozzátette: a nyolcvanfős tagság véleményét megkérdezték, s csak ezt követően léptek ki a pártból. Céljuk a Munkáspárt újbóli egyesítése, illetve az, hogy „az MSZP mellől leváltsák a szabaddemokrata pártot".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemet mondtak a tízmilliós ajánlatra

Nem adta el a székkutasi önkormányzat a község birtokában lévő víziközműrészvényeket a vásárhelyi… Tovább olvasom