Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Kivenné, megvenné – egyiket sem lehet Vásárhelyen

A vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt öt önkormányzati tulajdonban lévő üzlet is van, melyből kettő üresen áll. A nagyobbikat a város most pár napja sikertelenül hirdette meg, a kisebbek pedig évek óta zárva vannak. Ezt a közeli virágbolt bérlője venné ki vagy venné meg, de egyik sem sikerül neki.
Vásárhelyen, a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt található egy működő virágbolt és egy tűzijátékokat árusító üzlet, valamint egy raktárnak használt, korábban fodrászkellékekkel foglalkozó bolt, ezenkívül két üres üzlethelyiség – és itt van még a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat irodája is. Az utóbbi állami tulajdon, a többi önkormányzati.

Az egykoron fodrászkellékeket árusító boltot 1982 óta Magócs Ferencné bérli az önkormányzattól, s azóta bérleti jogot is vett már. Az asszony azt mondja, a helyiséget fel akarták újítani, de ezt a város nem engedte nekik, arra hivatkozva, hogy műemlék.

– Mivel nem járult hozzá a város a renováláshoz, kiköltöztem innen a szomszédos épületben lévő üzletbe. Ezt azóta raktárnak használjuk. A mellette lévő helyiséggel pedig már kezdeni kellene valamit a tulajdonosnak, mert penészesek a falai, s patkányok ütöttek benne tanyát – folytatta az asszony.

Egyébként erre a 16 négyzetméteres helyiségre – melyben gázöngyújtókat töltöttek egykoron – Mágoriné lánya Bánkiné Magócs Mária is többször pályázott, de nem járt sikerrel.

– Miután nem sikerült kivennem, levélben arra kértem az önkormányzatot, hogy megvásárolhassam. Ugyanis fel szeretném újítani ezt és a jelenleg raktárként használtat is, majd összenyitni, s egy nagyobb boltot kialakítani bennük – vette át a szót Magócs Mária.

Bánkiné hozzátette, hogy egy hónapja az üzlete mellett lévő, 44 négyzetméteres helyiség is megüresedett. Itt legutóbb egy ruhás várta a vevőket. Ezt a boltot a napokban hirdette meg az önkormányzat, de 36 ezer forintos havi díjért nem vette ki senki. Ő amúgy a tűzijáték- és virágboltért összesen havonta 44 ezer forintos bérleti díjat fizet.

Az önkormányzat álláspontja

Az önkormányzat az üzlethelyiségeket bérbeadás céljára, pályázat útján hirdeti meg. Így történt ez a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt található üzlethelyiség esetében is. A beérkezett pályázatokat nyilvános versenytárgyalás keretében bírálják el, valamennyi pályázó egyenlő feltételekkel indulhat, de a bérleti jogot a legmagasabb összeget kínáló pályázó szerzi meg. Ettől a szabálytól az önkormányzat nem térhet el. A közgyűlés joga döntést hozni arról, hogy a város tulajdonában lévő üzlethelyiséget mikor és milyen feltételekkel értékesíti. A kérdéses ingatlan egy nagy épületkomplexumhoz tartozik, így az önkormányzaton kívül több tulajdonosa és bérlője van, ezért valamennyi tulajdonos egyetértése kell az épület felújításához.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvilágították a Kapcsolat Központot

A szakértő mindent rendben talált, annyi megjegyzése volt, hogy ha az egymás feladatát jól ismerő… Tovább olvasom