Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Kizárták a saját házából, aztán megverték

Hódmezővásárhely - Amíg fiánál járt Ausztráliában Benyhe Jánosné, házán kicserélték a zárat, beköltöztek. Ő november óta ismerősöknél lakik, és járja a hivatalokat. Elmondta, pénteken az utcán „kérdőre vonták" a lakásfoglalók: saját lánya és volt vejének új felesége. A rendőrség nyomoz. Először a volt vő is nyilatkozni akart, de meggondolta magát.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– 2012 nyarán összevesztem a családommal, mert tudomásomra jutottak a vejem dolgai. Ezekre nem térhetek ki, az ő személyiségi jogai miatt – kezdi történetét a hódmezővásárhelyi Benyhe Jánosné. – Vitánk odáig fajult, hogy nem volt maradásom itthon, féltem. Fiamékhoz mentem, Ausztráliába. Itthon a házamon közben zárat cseréltek, és elfoglalták: a lányom – aki időközben elvált a férjétől – és az új feleség.

Mivel 17 ezer kilométer távolságból nehéz intézkedni, vártam, hogy hazajöhessek.

Erre tavaly szeptemberben nyílt alkalom: a volt vőt előzetes letartóztatásba helyezték, nem a családi viszály miatt. Erről lapunk is írt. – Miután hazaértem, a rendőrségről a polgármesteri hivatalhoz küldtek, onnan a járásbíróságra. Ajánlott levelet írtam, hogy 8 napon belül hagyják el a tulajdonomat. Ez nem történt meg, ezért visszamentem a tulajdoni lappal a bíróságra, pert indítottam.

Benyhéné nagyon fél, de nem adja fel. Egy ügyvédtől azt a tanácsot kapta, menjen vissza Ausztráliába. A szerző felvétele
Benyhéné nagyon fél, de nem adja fel. Egy ügyvédtől azt a tanácsot kapta, menjen vissza Ausztráliába. A szerző felvétele

Mindenki ismeri

Ha nem írjuk le a nevét, Vásárhelyen akkor is mindenki tudja, ki ő – mondta lapunknak Benyhéné volt veje. Ügyvédjén keresztül kerestük. Aztán értesült arról, hogy volt anyósa nyilatkozott az újságnak, és ragaszkodott hozzá, hogy ő is elmondhassa álláspontját. Szerdán meggondolta magát. Megnézi, mi jelenik meg az újságban, és eldönti, reagál-e. Telefonon neki is volt az anyósáról mondanivalója, s miután édesapját szóba hoztam, róla is. Említette, a kérdéses házon adósság van, amit ő törlesztett, és a család közös vállalkozásának bedőléséhez is hozzájárult anyósa. Kijelentette, őt az előzetesből azért engedték ki márciusban, mert ártatlan abban, amivel vádolták. Bármit is gondolnak róla az emberek, ahhoz nem férhet kétség, hogy családját, gyermekeit szereti.

A január 26-i tárgyaláson a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság végzést hozott: „kötelezi az alperest, hogy 3 napon belül hagyja el és ingóságaitól kiürített állapotban bocsássa a felperes birtokába" a lakást. – Februárban odamentem, hogy most én cseréljem le a zárakat. A lányom és az új asszony azonban kihívta a rendőrséget, és az derült ki, magánlaksértést követek el, ha bemegyek a sajátomba, mert ők laknak ott életvitelszerűen. Az én életvitelem viszont tavaly november 25-e óta abból áll, hogy húzom a kerekes bőröndömet végig a városon, egyik ismerőstől a másikig, oda, ahol szállást kapok, 58 éves fejjel. Időközben kiengedték az előzetesből a volt vejemet.

Benyhéné egyik támogatója a volt násza: vejének édesapja. Neki is van rendőrségi ügye a fiával. Benyhéné és volt násza együtt mondta el a történetet, szívszorító volt hallgatni, amilyen keserűséggel gyermekeikről beszéltek.

A nagy paksamétányi iratból az derül ki, hogy a rendőrség, a bíróság és az ügyészség nyomozott, intézkedett. Rádi Norbert kapitányságvezető reagált az asszony panaszaira. Benyhéné mégis elkeseredett amiatt, hogy hiába van neki igaza, az állam ennek nem úgy szerez érvényt, ahogyan az ő és barátainak igazságérzete megkívánná. Egy ügyvéd azt tanácsolta az asszonynak, saját nyugalma érdekében menjen vissza Ausztráliába. Benyhéné azonban kitart. Két nappal azután, hogy lapunknak nyilatkozott, a nyílt utcán megállították és megverték. A rendőrség nyomoz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: csak 300-zal kevesebb

A vásárhelyi Jobbik nevében Dombi-Kiss László, a párt megyei alelnöke reagált Lázár János országgyűlési képviselő választási értékelőjére. Tovább olvasom