Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Klubokban segítik a rászorulókat

Hódmezővásárhely – Álláskeresési klub, ahol önéletrajz, motivációs levél készítésében segítenek a munkahelyet keresőknek. Idősbarát tanácsadás, ahol a nyugdíjasoknak kínálnak lehetőséget aktív időtöltéshez: mind-mind Vásárhelyen.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
– Háztartás-gazdálkodási klub, amelyben adósságkezelési szakemberek adnak tanácsokat. Közösségi centrum, ahol a fiataloknak kínálnak lehetőséget a szabadidő eltöltésére – sorolta tegnap sajtótájékoztatón Czecher Viktor programvezető a vásárhelyi Szabadság tér felújítását célzó Szent István Városrehabilitációs Program társadalmi célú fejlesztő, támogató elemeit. Ismeretes: az önkormányzat a szociális városrehabilitációra közel 700 millió forintot nyert. A beruházás összköltsége mintegy 900 millió forint. A tér házainak és a környéknek a felújítása mellett a program mintegy 30 millió forintos társadalmi célú elemet tartalmaz.

Mintegy 1100-an, zömében hátrányos helyzetűek élnek a városrészben. A felzárkóztató programsorozat helyszíne a Szent István Általános Iskola Szent István téri telephelyének pincéjében készülő Közösségi Centrum lesz. A klubok addig ideiglenesen a 85. szám alatti társasház 2. emeleti lakásában működnek.

Túri Csaba, a Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője, a program koordinátora elmondta: a projekthez kapcsolódik a zeneklub is, ahová – jelenleg az Andrássy út 54. szám alá, később a Közösségi Centrumban – már több mint 100 fiatal jár. Különböző hangszereket próbálhatnak ki, és alapfokon megismerkedhetnek a zenéléssel. Hétfőtől péntekig 17 óra után működik a zeneklub – a prevenciós programba a hátrányos helyzetű fiatal kamaszokat vonják be, akik a tervek szerint 1 év múlva közös produkcióban mutatják meg, mit tudnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virtuális időutazás a Google-lal

Magyarországon is elindult a Google Utcakép szolgáltatása, amellyel virtuális körsétát tehetünk akár Vásárhelyen is. Tovább olvasom