Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Kóka írásban válaszolt Lázárnak a 47-es ügyében

Hódmezővásárhely - Akár az idei év végén hozzáfoghatnak a négysávúsításhoz a 47-esen Kishomok és Kopáncs között, ahol évekkel ezelőtt abbamaradt a szélesítés. Vásárhely tehermentesítő útját pedig 2009-től építik meg.
Akár az idei év végén hozzáfoghatnak a négysávúsításhoz a 47-esen Kishomok és Kopáncs között, ahol évekkel ezelőtt abbamaradt a szélesítés. Vásárhely tehermentesítő útját pedig 2009-től építik meg – ígérte Lázár János polgármesternek írt levelében Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

„Hol tartanak a 47-es főút Hódmezővásárhely és Algyő közti szakasza négysávosításának és Vásárhely tehermentesítő útjának előkészületei?" Ezt a kérdést tette fel írásban Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester, országgyűlési képviselő. A tárcavezető válaszában közölte: a 2007–2013 közötti közlekedésfejlesztési tervekben szerepel a 47-es főút megerősítése a Csongrád és Békés megyei szakaszon. Itt 11,5 tonnás teherbírású lesz a burkolat. Szintén szerepel a tervekben az Algyő– Vásárhely közt félbeszakadt négysávúsítás befejezése, illetve a vásárhelyi tehermentesítő út megépítése. A burkolatmegerősítési munkálatok az ütemterv szerint 2008 második félévétől szakaszosan kezdődhetnek meg. A vásárhelyi tehermentesítő út építésével kapcsolatban zajlik a két leendő felüljáró engedélyezési tervének, illetve a teljes szakasz vízjogi dokumentációjának előkészítése. Az építése 2009 második felében kezdődhet.

A szakminiszter a 47-es négysávúsításának befejezésével kapcsolatban leírta: az építési terv korszerűségét felülvizsgálták, az építési engedély is megvan már, a vízjogi létesítési terv hiánypótlása folyik. Most készítik elő a kisajátítási eljárást az érintett vasúti területekkel kapcsolatban. A terület régészeti feltárását is előkészítették, s folyamatban vannak a közbeszerzés előkészületei is. Az építési munkálatokat a területen akár már az idei év végén elkezdhetik, de jövőre biztosan, így a négysávúsítást 2009 közepére befejezhetik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszenti csatornahálózat: tart még a szerződéskötés

Mindszent - Ezen a héten még lehet csatlakozni Mindszenten a víziközmű-társulathoz, mintegy 2100… Tovább olvasom