Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Kölni helyett az áradó Tisza

Otthon nem kunszt fogadni a locsolkodókat húsvéthétfőjén, de az áradó Tisza mellett annál érdekesebb. A szentesi katonákat tegnap is bevetették a körtvélyesi gát megerősítésénél. A csapat három nőtagját a fiúk stílszerűen folyóvízzel locsolták meg. A piros tojás most elmaradt.
Rövid pihenő. Sinkóné Nagy Esztert, Kerekes Dorottyát és Rocskár Zsoltnét katonatársai locsolják a Tiszából Fotó: Tésik Attila
– Vizespólós verseny! – rikkantotta el magát vidáman egy katona tegnap délelőtt a körtvélyesi gáton, miközben az áradó Tisza vizével meglocsolt lányok ruhája egyre jobban a testükre tapadt. A szentesi laktanyából is érkezett segítség, hogy védjék a gátat a megcsúszástól. Miközben kézről kézre jártak a homokzsákok, jutott arra is idő, hogy a csapat három nőtagját meglocsolják.

– Kicsit szomorú ez a húsvét, hogy nem a családommal tölthetem. Miközben az Urálon ülve jöttünk Vásárhelyre, három gyermekem SMS-ben kívánt nekem kellemes ünnepeket – árulta el az egyik katonanő, Rocskár Zsoltné őrmester.

Amúgy náluk a húsvéti locsolkodás szűk családi körben zajlik. Csak a rokonok és néhány barát jön hozzájuk. Az idén a háziasszonyt hiába keresték, mert ő a gátakon dolgozott. Édesapja is kiveszi a részét a védekezésből, a szentesi bányából szállít homokot.

Sinkóné Nagy Eszter szakaszvezető a locsolkodás után a parton ülve próbálta meg rendbe tenni vizes haját. Elárulta, hogy nála húsvét hétfőjén a piros dominál. A locsolásért csakis piros papírba csomagolt csokit, pirosra festett tojást, vagy piros színű virágot ad cserébe.

– Együtt máskor is lehet a család, de most itt van ránk szükség. Ennek ellenére jó a hangulatom. Úgy tudom, a fiúk este a laktanyában készülnek valamivel. Jobban örülök a kölnis locsolkodásnak, mint a vizesnek, de majd meglátjuk, mit kapunk tőlük – mosolygott Kerekes Dorottya hadnagy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antal Imre – két tűz között

– Két nő összeveszett rajtam: a pártfogóm és egy nagyon közeli barátom – magyarázta… Tovább olvasom