Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Költözik a zeneiskola

Hódmezővásárhely - Kilenc tantermet kap a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Bessenyei művelődési központban. Ide költözik a zeneiskola egy része, a másik pedig a Mária Valéria utcai iskolaépületbe, ahol 13 tantermük lesz. Vágó János igazgató azt mondta, jobb körülmények közé kerülnek.
Költözés előtt áll a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Vásárhelyen. A zeneiskola a Bessenyei művelődési központ (volt Petőfi) felújításának, bővítésének befejezése után 9 tantermet kap az épület új részében. A székhelye azonban az Eötvös József szakközépiskola Mária Valéria utcai épületében lesz, ahol 13 tanteremben tanulhatnak majd hangszeren játszani a diákok.

– Ide kerülnek az irodák és a hangszerraktár is – jegyezte meg Vágó János, az intézmény igazgatója. Azt mondta, a tervek szerint ősszel költöznek át a jelenlegi helyükről, a Kálvin János térről. 58 évig működött itt a zenei oktatás. Az igazgató szerint most jobb körülmények közé kerülnek. A Bessenyei művelődési központban a legmodernebb hang- és fénytechnikával felszerelt hangversenyteremben játszhatnak a növendékek. A BMK-ban egy kamaraterem is a rendelkezésükre áll. A Mária Valéria utcai épület tantermeit is átalakítják. A zongorákat térelválasztóval különítik el, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzájuk.
A Kálvin János téri épület nem marad üresen, a tervek szerint itt működik majd a kormányhivatal. A szerző felvétele
A Kálvin János téri épület nem marad üresen, a tervek szerint itt működik majd a kormányhivatal.
A szerző felvétele

A zeneiskolának egyébként összesen 13 zongora és mintegy 200 különböző hangszer van a birtokában.

Jelenleg 1020 diákja van a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek, és nemcsak zenét oktatnak. Kihelyezett tagozatként működik a dráma-, a képzőművészet- és a táncképzés. Az iskola zenei téren az elmúlt több mint fél évszázadban sok neves művészt adott az országnak. Vágó János bízik abban, ezt a hagyományt az új helyeken is meg tudják tartani.

Kormányhivatal lenne

A Péczely Kálvin János téri épülete a tervek szerint nem marad üresen. Lázár János polgármester egy korábbi közgyűlésen azt mondta, 2012-től a kormányhivatal működne az épületben.

Olvasóink írták

 • 12. booo 2011. június 20. 19:39
  „11. aggodo - Te tudsz valamit?
  Én is pont erre gondoltam először!
  Jövőre a Kormány is ide költözik, itt üléseznek.

  Apropó!

  A várost elkerülő utat mikor kezdik el építeni? Korábban az jelent meg egy cikkben, hogy 2013-ra kész lesz! Hogy áll a munka? (aZT LÁTOM HOGY ÁLL)”
 • 11. aggodo 2011. június 20. 00:05
  „Ha kormanyhivatal lesz,akkor a biciklieket es kismotorosokat is ki fogjak majd tiltani a kormanyhivatal bejarata elol? Vagy pedig,mint ahogyan biztonsagi okokbol szukseges,a bicikliut es az epulet bejarata kozott egy korlatot fognak majd tenni,hogy a kormanyhivatalnokok testi epseget vedjek be es kijaraskor? Egyebkent,ahol a a jarda szet van osztva bicikiut/gyalogjarora,minden haz kapujanal ugyanilyen korlatot kell felszerelni,hogy a tulajdonosok testi epseget vedjek. Ez szinten nemzetkozi emberi jogi eloiras eloiras,emberek. Mert a haztulajdonosok testi epseget is ugyanugy vedeni kell,mint barki masert,ha mar ezt a nagy marhasagot csinatlak a varosban.Es meg ide akarnak kormanyhivatalt? Vagy a szallodat kell telitomni hivatalnokokkal,hogy a bevetel meglegyen? Vagy a hazak tetoteret isamit meg akar venni eroszakkal az onkormanyzat szinten a kormanyhivatalonokok fogjak majd lakni az adofizetok penzen???”
 • 10. booo 2011. június 18. 21:02
  „Kormányhivatal? Na ne vicceljenek már!
  Azt azért remélem sejtik, hogy egy hivatalt olyan helyre érdemes tenni, ahol van elegendő parkolóhely.
  Gondolt már arra valaki, hol fognak az autók pl parkolni? Az egyik legrosszabb hely a városban!
  És mit fog Vásárhelyen csinálni a Kormányhivatal?”
 • 9. 4Angel 2011. június 16. 10:16
  „És hova mentek a Hit gyülekezetesek ???? Fizetés 10% át minden hónapba bekellet fizetni abból vetek épületet ??
  Ja vagy abból élnek egyesek???

  Megélhetési gyülekezet , jó üzlet !!!”
 • 8. mattil 2011. június 16. 09:34
  „És a kormányhivatal miért Hódmezőn lesz?”
 • 7. totya66 2011. június 16. 08:50
  „Kormányhivatal??
  Hát hiányzik még egy csomó élősködő a nyakunkra, nem azt ígérte ez a hazug illegitim miniszterelnök hogy olcsóbbá teszik az állam működését? (És lesz 14 havi fizetés és nyugdíj, mondta 2006-ban!!)”
 • 6. zsuzsa1 2011. június 15. 22:04
  „Kevés olyan közintézmény van Vásárhelyen, melyen nincs jelzálog, ez sem kivétel. Ám ha igaz a hír, akkor majd felújítják és lesz olyan "fényes", mint a Városháza. A "mijánosunk" ezt is megoldja.”
 • 5. clarification 2011. június 15. 20:41
  „Valamikor zsidó kávéháznak hívták az épületet, a zsinagógánál. Amúgy , talán jobb hogy az állam finanszírozza a fenntartását majd, így nem lesz lehetősége eladnia egyetlen polgármesternek sem.”
 • 4. antikos 2011. június 15. 20:22
  „No ezt is lenyúlják???”
 • 3. baja2005 2011. június 15. 15:58
  „Követve a pesti hagyományokat át lehet nevezni lázárt, Költöztető Jánosnak.”
 • 2. Agyalapi 2011. június 15. 15:21
  „Biztos jobb körülmények közé kerülnek. A polgármestert ismerve a kormányhivatalnak meg jó lesz ez az ócska épület.”
 • 1. Falcao 2011. június 15. 09:47
  „Aha akkor már kinézték maguknak az épületet.Bár, hogy kormányhivatal lesz az még nem biztos addig simán eltudják még adni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártélyi szennyvízügy: állnak a vizsgálat elé

A vízügyi felügyelőség szerint nem vagy csak részben tettek eleget Mártélyon a szennyvíztisztítóval kapcsolatos előírásoknak. A polgármester azt mondja, minden negyedévben bevizsgáltatják a vízmintákat. Tovább olvasom