Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Költözik az okmányiroda, áthelyeznék a rendőrörsöt

Mindszent - A polgármesteri hivatalban fog működni az okmányiroda Mindszenten. A megüresedő ingatlant értékesíteni szeretné az önkormányzat. Hasonló tervei vannak a Dózsa-telepen lévő rendőrőrs épületével is.
A városházára költözik az okmányiroda Mindszenten. Zsótér Károly polgármester azt mondta, a cél: minél hatékonyabban használják ki az önkormányzati ingatlanokat. Ugyanakkor a kisváros racionalizálási törekvéseihez is kapcsolódik a polgármesteri hivatal mögötti épület kiürítése. Utóbbiban nem csak az okmányiroda található. Itt van például a víziközmű-társulás, a családsegítő, a tanyagondnok, valamint a kisebbségi önkormányzat. A polgármester ígérte: mindenkinek biztosítanak helyet.

A polgármesteri hivatal földszintjére kerül az okmányiroda. Hogy pontosan mikor, azt még nem lehet tudni. Viszont a fűtési szezonra már szeretnék, ha a városházán folytatná a tevékenységét – válaszolta kérdésünkre a polgármester. A hivatal épületében egyébként irodákká alakították át az emeleten található házasságkötő termet. Utóbbi funkcióját azért szüntették meg, mert évente csak néhányan keltek egybe. Ezzel a lépéssel több helyiség is felszabadult a városházán – fejtette ki Zsótér Károly. Az okmányiroda épületének kiürítésével évi több millió forintot spórol az önkormányzat. A megüresedő ingatlant pedig értékesíteni szeretné a kisváros.

Hasonlóan gondolkodnak – azaz kiürítenék és eladnák – a Dózsa-telepen lévő egykori bölcsődében kialakított, jelenlegi rendőrőrs épületéről is Mindszenten. Az önkormányzat a városházán szeretne az egyenruhásoknak helyet biztosítani. Az elképzelések szerint a rendőrök is a földszinten, de egy új bejáraton megközelíthető részen kapnának irodákat. Zsótér szerint a rendőrőrskérdést ugyancsak a fűtési szezon előtt szeretnék megoldani.

Nem zárkóznak el a rendőrőrs költöztetésétől, de egyelőre nem született döntés, vizsgálják, mi lenne a legjobb megoldás – mondta érdeklődésünkre Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

 • 6. Én2 2011. július 28. 11:36
  „folyt.-akiknek nagyon sok pénzük van és nem tudnak vele mit kezdeni.”
 • 5. Én2 2011. július 28. 11:33
  „kiknek kell az önkorm,jngatlan-”
 • 4. DMagóg 2011. július 28. 10:47
  „Cím: "Költötözik ..." Dadogós a munkatárs?
  (Kekeckedés?)”
 • 3. Minibusz 2011. július 26. 09:13
  „Én voltam az a "galád", aki ezt megemlítette.

  Viszont ez "jó indok", hogy "évente csak néhányan keltek egybe"!
  Ezen azért el kellene gondolkodni egy kicsit.

  Ismét mondom, marhaság, hogy a rendőröket átköltöztessék! Az okmányirodához nem értek, azt körbe kellene járnom, hogy érvelni tudjak pro és kontra, de a rendőrök tuti jó helyen vannak ott.
  Ha jól tudom, de valaki majd kijavít ha nem így lenne, a rendőrség fizeti a rezsijét az épületnek.
  Innentől kezdve az a cél, hogy a telepi óvodát (is) tönkre tegyék, mert ha tényleg odaköltözik egy vállalkozó akárki, akkor ott a gyerekre biztos nem lesz tekintettel. Zaj+teherautó forgalom stb.”
 • 2. booo 2011. július 25. 20:35
  „Több mint 2 héttel ezelőtt, egyik fórumtársunk már közölte ugyanezt és érdekes módon a pletykák mégis igaznak bizonyulnak!”
 • 1. Falcao 2011. július 25. 12:45
  „Kinek kell az a sok önkormányzati ingatlan?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti, irodalmi, tudományos pályázat

Hódmezővásárhely - A Czirbusz Piroska Emlékére a Hódmezővásárhelyi Művészetekért Közalapítvány… Tovább olvasom