Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Könyvek fél kifli áráért Székkutason

Székkutas – Háromévente leltározunk, legutóbb tavaly válogattuk át a könyveket a Somogyi-könyvtár szakmai felügyeletével - mondta Szilágyiné Fejes Ildikó.
- Az állomány elavult könyveit, illetve amelyekből több példány is található, leselejteztük. Ezekből már az elmúlt évben is szerveztünk egy nagy sikerű kiárusítást, és idén is megrendezzük a vásárt. Most 10 forint egy könyv ára – mondta a székkutasi intézmény könyvtárosa, Szilágyiné Fejes Ildikó.

Vannak vevőre váró felnőtt szépirodalmi, szakirodalmi, gyermek- és ifjúsági könyveink, kézikönyveink – sorolta a szakember. A vásár tegnap kezdődött. Akik az elején böngészik végig a kínálatot, kevesebb mint egy kiskifli áráért juthatnak hozzá Mikszáth Kálmán elbeszéléseihez, Dosztojevszkij Nyugtalan ifjúság című regényéhez, Fejes Endre, Ráth-Végh István műveihez.

Kicsik és nagyok megtalálják a kedvükre való irodalmat. A kínálat gazdag. A szerző felvétele
Kicsik és nagyok megtalálják a kedvükre való irodalmat. A kínálat gazdag. A szerző felvétele

A Körkép című antológia 1970 és 1988 között megjelent kötetei is eladók. Szert lehet tenni néhány Cooper- és Verne-regényre is. Gianni Rodari, Kiss Anna, Varga Katalin, Tandory Dezső gyermekeknek szóló művei kortalanok, még ha évtizedekkel ezelőtti kiadásúak is. Persze jó néhány olyan könyv is akad, amely a rendszerváltozás előtti időkből maradt a könyvtár nyakán, például a 77 vers Leninről, az Így élt Lenin, Nyikolaj Nyekraszov válogatott versei vagy A szocializmus útján című, hajdan sokat forgatott mű.

Az akciót egy hétre hirdették meg, de amíg a diákmunkások a könyvtárban dolgoznak, lehet böngészni a könyveket. Ami marad, a romániai Révnek adományozzák. Már több alkalommal juttattak könyveket Székkutas testvértelepülésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halál lett a szakszerűtlen munka ára: ráomlott a romos fal

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Tovább olvasom