Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Korcsolyával a Kossuth téri műjégre

Hódmezővásárhely - Ahogy a vásárhelyi iskolákban befejeződik a tanítás, sok diák a Kossuth téri műjégpályán csúszkál. A nagyobbak estefelé érkeznek, és egészen zárásig maradnak. A rendet közterület-felügyelő és rendőr közösen vigyázza.
Vásárhelyen már hagyománya van a Kossuth téri korcsolyázásnak. Az időjárás most kedvező, így több mint egy hete ismét jéggel borították a városháza előtti teret harminc méter hosszan és tizenkét méter szélesen.

Mint korábban, így most is ingyenesen lehet használni a pályát. A mellette lévő padokon és fogasokon estefelé alig lehet már helyet találni, annyi táska és kabát van rajtuk. A pálya leginkább a diákok körében népszerű, de alkalmanként a felnőttek is korcsolyát húznak.

Maróti Ildikó hatéves kislányával Szegedről jött át csúszkálni. Nagyon szeretik ezt a sportot, csak a megyeszékhelyen lévő pályát már egy kicsit unják. Igaz, a vásárhelyi jóval kisebb, de még új nekik. Emellett hangulatosabb is, mint a szegedi, mert nyitott, körülötte karácsonyi díszbe öltözött fák, s finom forraltbor-illat száll a bódék felől.

Esti nagyüzem a vásárhelyi műjégpályán. Fotó: Tésik Attila
Esti nagyüzem a vásárhelyi műjégpályán.
Fotó: Tésik Attila

A legutóbbi közgyűlésen Nagy Ernő szocialista önkormányzati képviselő azért szólalt fel, mert jelezték neki, néha gondok támadnak a műjégpálya rendjével. Lázár János polgármester az interpellációt követően úgy döntött, két közterület-felügyelőnek vagy mezőőrnek, illetve egy köztisztviselőnek mindig figyelnie kell a pályára. Amely naponta délelőtt tíz és este nyolc óra között várja a csúszkálni vágyókat. Az év végén azonban egy kicsit módosul a nyitva tartás. December 24-én délelőtt tíztől délután kettőig, 25-én, 26-án és 31-én pedig délelőtt tíz és délután öt óra között lehet használni a pályát.

Olvasóink írták

 • 5. az_aki 2008. december 17. 21:27
  „Isti! már megint csak azt nézed hogy mennyibe kerül...ne azt nézd hogy mennyibe kerül hanem azt hogy mennyi embernek nyújt szórakozást...ha te is szeretnél korcsolyázni akkor te sem azt néznéd hogy mennyibe kerül hanem azt hogy milyen jól szórakozol”
 • 4. Isti40 2008. december 17. 14:27
  „Bizony és méghozzá mennyiért!!!!”
 • 3. Atya 2008. december 17. 09:21
  „Bennem az merült fel elsőként, amikor erről a "nagyszerű" kezdeményezésről hallottam, kinek juthat eszébe egy korcsolyapályát egy város patinás terén létesíteni? Cirkuszt és kenyeret. Hát ez Vásárhelyen megvan...”
 • 2. Én2 2008. december 14. 10:10
  „Ugyan mikor kérdezik meg a vásárhelyi embereket valamiről! Nyugodtan níitvatarthatnák éjfélig hiszen van aki estig dolgozik.”
 • 1. vadlab 2008. december 13. 20:26
  „Mért módositják a nyitvatartást? Kiengedik a jeget? Biztos igény lenne a nyitvatartásra éjfélig! Erről nem kellene az embereket megkérdezni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszlánlábas kályha és címeres tégla

Hódmezővásárhely - Az 59 éves vásárhelyi Fejes Zoltán szinte mindent gyűjt, de a legjelentősebb az öntöttvaskályha- és téglagyűjteménye. Tovább olvasom