Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Koreában jártak a tékvandósok

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület jó kapcsolatokat ápol a tékvandó őshazájában, Suwonban működő egyetemmel. Korábban Máté Gergő és Zsolt, legutóbb Tari Viktor Dávid és Bozóki Róbert sajátíthatta el ott a legújabb képzési módszereket.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület két tékvandósa, Bozóki Róbert (20) és Tari Viktor Dávid (17) június 23-ától július 11-éig a sportág őshazájában, Dél-Koreában továbbképzésen volt – 20 ország 42 harcosával együtt.

– A napunk elég zsúfolt volt, négy edzés szerepelt a programban – emlékezett Bozóki Róbert, aki elmondta, eszükbe sem jutott panaszkodni, hiszen a helyiekre naponta hat tréning várt. – Minden foglalkozást az első perctől az utolsóig teljes intenzitással csináltak végig, iszonyatos koncentráció tükröződött az arcukon. Csak a szünetekben lehetett velük viccelődni, amint elkezdődött az edzés, csakis a végrehajtandó feladatok léteztek számukra, ez az életük – fűzte tovább a gondolatot Tari Viktor Dávid.

Bozóki Róbert (balról) és Tari Viktor Dávid jó teljesítményét diplomával ismerték el a tékvandó őshazájában. Fotó: DM/DV
Bozóki Róbert (balról) és Tari Viktor Dávid jó teljesítményét diplomával ismerték el a tékvandó őshazájában.
Fotó: DM/DV

Tinik is utaznak

Máté József, a Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetője örömhírrel szolgált: július 30-án újabb vásárhelyi különítmény utazik Dél-Koreába, a 3. danos Máté Zsolt négy 12 éves sportolót, László Alexát, Máté Mirabellát, Gulyás Róbertet és Berei Bélát kíséri el.

Mindkettőjüknek ez volt az első repülőútja, de a 40 fokos hőség és a rendkívül magas páratartalom is furcsa volt számukra. – Ha nem csináltunk semmit, akkor is izzadtunk, valósággal ömlött rólunk a víz – mesélték. Szokatlanok és finomak voltak az ételek, a svédasztalos kínálatban is csak koreai kajákat találtak. A strandon félelmetes csúszdával találkoztak, és jó harcoshoz illően kipróbálták: 20 méter zuhanás, hurok, majd újabb 10 méter „szabadesés". De elsősorban tanulni utaztak Dél-Koreába, jó teljesítményükért diplomát vehettek át.

– Mi sem elégedtünk meg napi négy edzéssel, a vacsorát követő tréning után éjszaka is lementünk a terembe gyakorolni. Látszott, ezt nagyra értékelik, és akkor is mindenben és rögtön segítettek. Bízunk benne, hogy senkinek sem okoztunk csalódást, és még részt vehetünk hasonló szemináriumon – mondta Tari Viktor Dávid.

Olvasóink írták

  • 2. Secem 2013. augusztus 02. 15:16
    „Amit Mátéék csinálnak Vásárhelyen az emberfeletti! Gratulálok kitartó munkájukhoz és a sikeres utánpótlás neveléshez !
    Vásárhelyen rajtuk kívül - szerintem - más nem tud ilyen eredményeket felmutatni!”
  • 1. ajhossi 2013. július 21. 10:26
    „Magas paratartalom? Igen!
    40 fok? Meg csak a kozeleben sem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Központi orvosi ügyelet - önkormányzati támogatással

Támogatták a legutóbbi közgyűlésen a PANACEA 2000 Kft. azon kérését, hogy jogszabályi szigorítás miatt a minimum tárgyi és személyi feltételek teljesítésére havonta 150 ezer forinttal járuljon hozzá az önkormányzat a központi orvosi ügyelet működtetéséhez. Tovább olvasom